Байерн няма да привлича защитници, въпреки травмите на двама титуляри

Вижте какво съобщи спортният директор Хасан Салихамиджич

Байерн няма да привлича защитници, въпреки травмите на двама титуляри

Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) няма да привлича нови крайни защитници, въпреки контузиите на Алфонсо Дейвис и Люка Ернандес, съобщи спортният директор Хасан Салихамиджич.

"Няма да поглеждаме към трансферния пазар в този случай. Травмите на двамата не са толкова дългосрочни. Не става въпрос за половин година или за цял сезон, а за няколко седмици, ще се опитаме да се справим и без тях в тори период", коментира Салихамиджич.

Ернандес разкъса менискус на лявото коляно в мач на Франция на Евро 2020 и се подложи на операция. Дейвис пък увреди връзки на левия глезен в мач на националния тим на Канада. "Ернандес ще бъде готов да се завърне през следващия месец, около средата на август. Ситуацията с Дейвис е сходна, като той ще се нуждае от 4 до 6 седмици, за да бъде на линия", обясни спортният шеф на баварците.

"Имаме достатъчно добър отбор и широк избор от играчи, които могат да влязат на тази позиция. Конкуренцията е отлична, така че продължаваме в същия състав", допълни той.

Травмите на двамата леви защитници дава шанс за изява на Омар Ричардс, който беше привлечен със свободен трансфер от английския втородивизионен Рединг. Байерн има планирани четири контролни срещи до края на месеца. Първата от тях е в събота срещу Кьолн, а след това са проверките срещу Аякс на 24 юли, срещу Борусия Мьонхенгладбах на 28 юли и срещу Наполи на 31 юли.

Новият сезон в Германия започва в края на първата седмица на август с турнира за националната купа, в който баварците ще стартират срещу нискоразрядния Бремер СФ. Седмица по-късно е началото на кампанията в Бундеслигата, като Байерн ще започне защитата на титлата си срещу Борусия Мьонхенгладбах.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки