РАЗКРИТИЕ: ЦСКА стопира трансферите на 3 звезди заради Европа

Кайседо, Мазику и Бусато остават на „Армията“ поне до септември

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА стопира трансферите на 3 звезди заради Европа

След като вече се раздели с един от основните си играчи през последните сезони – Тиаго Родригес, преминал в арабския Ал Хазъм, шефовете на ЦСКА са взели решение да спрат поне временно трансферите на тримата си най-актуални играчи – Жорди Кайседо, Брадли Мазику и Густаво Бусато.

Към тримата има голям интерес, но те ще останат на „Армията“ поне до септември, пише "Мач Телеграф".

„Червените“ са планирали да могат да използват въпросните футболисти във всички евромачове и евентуално, ако отпаднат, да ги продадат.

При класиране за групите на Лигата на конференциите трансферите на въпросните футболисти ще може да се осъществят чак през януари.

По подобен начин ръководството на ЦСКА действа с Али Соу и Валентин Антов, които отидоха съответно в Ростов и Болоня след силното участие в групите на Лига Европа.

Иначе Кайседо попадна в плановете на сериозни клубове като Удинезе и Базел, а след участието му на Копа Америка интересът към него се засили.

Евентуален трансфер обаче може да има чак през септември, още повече че той няма реална алтернатива като класа.

По следите на Мазику е новият участник в Лига 1 Клермон Фуут.

Ясно е, че левият бек, който е национал на Конго, би желал да премине в елита на Франция, но той има договор с ЦСКА и от него се очакват силни мачове в Европа, където са големите приходи.

Густаво Бусато е следен вече почти година от унгарския Фехервар.

Във въпросния клуб играят двама бивши играчи на „армейците“ - Евандро да Силва и Рубен Пинто.

Унгарците обаче ще трябва да почакат, ако искат да привлекат вратаря.

ЦСКА ще прибере точно 2,94 млн. евро, ако влезе в групите на Лигата на конференциите.

Ако отборът стигне до тях, ще прибере от наградни фондове и още 900 000 евро - 350 000 евро от втори кръг и 550 000 евро от трети кръг.

Ако отпаднат в плейофа на турнира, „червените“ ще вземат 750 000 евро, а ако влязат – както вече споменахме – 2,94 млн. евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки