Димов: Пак трябва да завоювам правото да играя, не се дава даром

"Травмата, която имам е доста стара - мъчи ме от последните два месеца на миналия шампионат", каза защитникът

Димов: Пак трябва да завоювам правото да играя, не се дава даром

 Един от най-опитните футболисти на Черно море Даниел Димов даде интервюю за "Дарик" радио. Ето какво каза той:

 
"Травмата, която имам е доста стара - мъчи ме от последните два месеца на миналия шампионат. Точно в най-важния момент получих едно разтежение, което мислехме, че ще отшуми. След това обаче започна да се задълбочава, получих възпаление. Докато установим какъв е проблемът се оказа, че е киста образувала се от тези натоварвания. По време на почивката предприехме мерки за нейното отстраняване, само че е нужно време за пълното ѝ изчезване.
 
Затова и се забавиха нещата при подготовката. Днес бе окончателният преглед. Хубавото е, че кистата вече е напълно изчезнала. Мястото оздравява. Надявам се с тренировките да заздравя мускула на крака и да вляза в кондиция. Мисля, че от другата седмица ще мога да се готвя наравно с отбора. Аз съм наказан за първите два мача, тъй че има достатъчно време да се подготвя добре.
 
Времето ще покаже кога ще съм готов за игра. Пък и трябва да си завоювам правото да играя, на никой не му се дава даром. Най-важното е аз и колегите да сме здрави. Тази подготовка се опазиха от контузии, което е важно, за да можем да влезем на скорост в шампионата.
 
Това, че пропуснах подготовката неминуемо ще се отрази. Ще трябва да влизат във форма в течение на шампионата. Всеки един футболист, когато се подготвя по време на предсезонните лагери, знае как да подходи - постепенно, поетапно. Затова и се правят тези подготовки. За мен ще бъде - директно в огъня, но не ми е за първи път това нещо.
 
Новото попълнение Сами Ел-Анаби прави добро впечатление. Той е скромно, добро и трудолюбиво момче. Гледа да си свърши работата. Дано да се адаптира по най-бързия начин и да помогне на отбора.
 
От опита, който имаме, знаем, че първоначалните сметки никога не излизат. Винаги има по 1-2 изненади в шампионата. За челото са ясни - отборите, които имат повече средства и могат да изградят боеспособни отбори. От новаците Пирин Благоевград дават сериозна заявка.
 
Шегуваме се с колеги и приятели, че Бонучи и Киелини не играят футбол, те преподават. За един защитник е истинско удоволствие да ги гледа как играят, как се движат, как виждат ситуацията. Една енциклопедия за нас - футболистите, които ги гледаме и можем само да се учим от тях. Показаха, че годините футбол не играят", каза Димов.
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки