УНИЖЕНИЕ, ПОДИГРАВКА, ПОЗОР! Лудогорец разгроми ЦСКА с 4:0, изпусна двуцифрена победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десподов се "разправи" подобаващо с "червените", направи 4 асистенции

УНИЖЕНИЕ, ПОДИГРАВКА, ПОЗОР! Лудогорец разгроми ЦСКА с 4:0, изпусна двуцифрена победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец спечели за рекорден пети път Суперкупата на България!

Това стана факт, след като шампионите разгромиха ЦСКА с 4:0 на националния стадион „Васил Левски“.

Преди срещата двата отбора имаха по 4 трофея във витрините си, а разградчани бяха с една победа над „червените“ от 2018 г. насам, както и с един успех срещу Любослав Пенев като треньор.

Те обаче триумфираха в събота след две груби грешки на „армейците“ и 4 асистенции на бившия им футболист Кирил Десподов. 

Точни след негови отигравания бяха Алекс Сантана (29), Доминик Янков (41), Пиерос Сотириу (49) и резервата Мавис Чибота (84), а официални дебюти за ЦСКА записаха летните попълнения Яник Уайлдшът, Йоан Баи, Хамза Чатакович и Жуниор Нзила.

Завърналият се след наем в Болоня защитник Валентин Антов също записа игрови минути в двубоя, в който бяха представени и новите екипи на „червените“.

Те обаче не им донесоха късмет, а за капак появилият се от пейката Георги Йомов бе изгонен в края заради втори жълт картон.

„Орлите“ започнаха по-добре срещата и отбелязаха гол още в 14-ата минута. Тогава Игор Пластун засече с глава центриране от корнер, след което ЦСКА дори изпълни център, но впоследствие играта бе спряна за намеса на ВАР.

Главният съдия Ивайло Стоянов прегледа ситуацията и отмени попадението заради нарушение в атака на защитника срещу Жорди Кайседо. 

Въпреки това Лудогорец овладя инициативата и след пропуск на Пиерос Сотириу в 21-ата минута, както и един шут на Федерико Варела секунди преди това, успя да открие в 29-ата.

Тогава Кирил Десподов бе оставен непокрит на фланга и намери с отлично центриране Алекс Сантана, който засече отблизо с глава и даде аванс на „орлите“.

Той се запази до 41-ата минута, когато Жеферсон сгреши при изнасянето на топката. Доминик Янков я овладя, направи двойно подаване с Десподов, а после с атрактивно воле не остави шансове на Густаво Бусато – 2:0.

При този резултат дойде и почивката, след която Любослав Пенев опита да промени нещата с двойна смяна. Това обаче не се получи, тъй като Лудогорец продължи да е по-активен на терена. 

Първо Жеферсон изби от голлинията опасен удар на Антон Недялков в 47-ата минута, но в 49-ата прошка нямаше.

Тогава се стигна до нова грешка на „червените“, този път дело на вратаря им Бусато. Той напусна наказателното си поле, за да изчисти една топка, но я прати право в тялото на Десподов, а след рикошета тя стигна до Пиерос Сотириу и нападателят нямаше как да сгреши – 3:0. 

Последваха промени в двата състава и спад на темпото, тъй като двата тима видимо изпитваха затруднения заради горещото време в София, което доведе до прекъсване на срещата за освежаване на футболистите. 

След това наставниците извършиха още няколко промени, за да спестят силите на част от тях за европейските битки през седмицата, а в 84-ата минута резервата Мавис Чибота оформи крайния резултат, засичайки хитър пас на Десподов. 

В добавеното време на мача пък резервата Георги Йомов бе изгонен заради втори жълт картон.

Така Лудогорец разгроми „червените“ и вече мисли за гостуването на Мура в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига в сряда. Ден по-късно ЦСКА приема Лиепая за старта си в пресявките на Лигата на конференциите. 

В неделя пък двата отбора започват новия сезон в efbet Лига. Разградчани играят срещу Локомотив в Пловдив, докато „армейците“ имат визита на ЦСКА 1948. 




ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.



Лудогорец - ЦСКА 4:0
1:0 Алекс Сантана (29)
2:0 Доминик Янков (41)
3:0 Пиерос Сотириу (49)
4:0 Мавис Чибота (84)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кристиан Кахлина, 3. Антон Недялков (к), 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 8. Клод Гонсалвеш, 64. Доминик Янков, 95. Каули Соуса, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу;

Треньор: Валдас Дамбраускас;

ЦСКА: 1. Густаво  Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон  Телес (к), 30. Яник Уайлдшът, 11. Хамза Чатакович, 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 9. Жорди Кайседо;

Треньор: Любослав Пенев;

NOVSPORT.COM ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО, ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ТОЙ ПО МИНУТИ:

90+3 Край на мача! Лудогорец разби ЦСКА с 4:0 насред София и спечели историческа пета Суперкупа на България.

90+2 - Втори жълт и съответно червен картон за резервата на ЦСКА Георги Йомов. 

90 - Две минути добавено време на мача. 

89 – Жълти картони за резервите Чибота и Икоко.

84 - ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Десподов проби по фланга и върна към резервата Мавис Чибота, който засече от движение и направи резултата 4:0 за шампионите. 

82 – Опасно центриране на ЦСКА, но Матей остана под топката. 

78 – Двойна смяна в Лудогорец. Янков и Десподов отстъпват местата си на Чибота и Икоко.

72 - Пета смяна в ЦСКА. Амос Юга вместо Федерико Варела. 

69 - Вандерсон и Текпетей влизат в игра вместо голмайсторите в тази среща Пиерос Сотириу и Алекс Сантана. 

68 - Ъглов удар за Лудогорец, но защитата на ЦСКА се справи с центрирането на Десподов. 

66 – Жълт картон за Пламен Гълъбов, докато Лудогорец подготвя двойна смяна. 

60 – Свободен удар за Лудогорец, но след неговото изпълнение не се стигна до нищо опасно. 

58 - Още една промяна в ЦСКА. Георги Йомов влиза на мястото на Яник Уайлдшът.

56 – Трета смяна в състава на ЦСКА. Кайседо отстъпва мястото си на Радослав Живков. 

52 – Жълт картон за Антон Недялков. 

49 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 3:0. Густаво Бусато напусна наказателното си поле, за да изчисти топката, но я прати право в тялото на Десподов. След това тя стигна до Пиерос Сотириу, който безпроблемно на празна врата оформи класиката. 

47 – КЪСМЕТ ЗА ЦСКА! Антон Недялков стреля силно и Жеферсон изби топката от самата голлиния като дори останаха съмнения, че тя е преминала голлинията. Сигнал за гол обаче не последва, така че играта продължава. 

46 – Жуниор Нзила и Валентин Антов заменят Иван Турицов и Хамза Чатакович.

46 – Начало на второто полувреме, две смени в ЦСКА.

45+3 – Край на първото полувреме. Лудогорец се оттегля на почивка с аванс от 2 попадения. 

45+3 – Корнер за ЦСКА, но Чатакович прати топката право в ръцете на Кахлина, който мигновено изведе Десподов, но последният бе затворен пред вратата на „червените“.

45+1 – Федерико Варела опита интересен удар по диагонала, но топката премина на около метър от вратата на Лудогорец. 

45 – Три минути добавено време за първата част. 

44 – Федерико Варела проби през центъра, но след двойно подаване с Йоан Баи не можа да овладее в близост до точката за изпълнение на дузпа. 

41 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ – 2:0! Жеферсон сгреши при изнасянето на топката и тя стигна до Доминик Янков, който направи двойно с Десподов, а после от воле вкара много красиво попадение, за да удвои аванса на шампионите. 

37 – Добра атака на ЦСКА, но Кайседо бе спрян пред наказателното поле, а после и центриране на Уайлдшът не намери адресат. 

32 – Играта е подновена, след което се стига до свободен удар за Лудогорец. После Сотириу засече с глава, но над вратата. 

29 – Бразилецът отпразнува попадението пред лицето на съперник, но се размина с втори жълт картон, а веднага след това мачът е прекъснат за освежаване на футболистите заради горещото време в София. 

29 – ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Този път прошка няма. Кирил Десподов бе оставен непокрит на фланга и намери с отлично центриране Алекс Сантана, който засече отблизо и откри резултата в сблъсъка за Суперкупата – 1:0.

26 – Федерико Варела има нужда от лекарска помощ и играта временно е спряна. 

24 - Още един ъглов удар за Лудогорец, пети за шампионите в срещата, след него Бусато успя да боксира, макар през куп от играчи. 

21 - След ъгловия удар Лудогорец опита контраатака, която бе спряна от Турицов с цената на нов корнер, този път за разградчани, чиито нападател Сотириу обаче пропусна с глава от чудесна позиция. 

20 – Късмет за Лудогорец. След мощен изстрел на Варела се стигна до рикошет и Кахлина бе безпомощен, но за своя радост видя как топката профучава на сантиметри от гредата – корнер за ЦСКА. 

18 - Атака на „орлите“ е спряна заради нарушение на Сисиньо срещу Брадли Мазику. 

14 – ОТМЕНЕН ГОЛ НА ЛУДОГОРЕЦ! Игор Пластун засече с глава центриране от корнер и прати топката в мрежата. След това обаче Ивайло Стоянов прегледа ситуацията с ВАР и отсъди нарушение в атака на защитника срещу Жорди Кайседо. Последният получи жълт картон заради бурните си претенции след попадението. Такъв имаше и за Сантана от разградчани.

10 - След излизане на Густаво Бусато топката стигна до Доминик Янков в пеналта, но младокът бе затворен от Матей, след което изстрелът на Сисиньо бе неточен. 

9 - Корнер за ЦСКА, но Кахлина излезе и улови безпроблемно топката. 

8 – Гълъбов чисти с глава след корнера на Десподов. После Яник-Сони Уайлдшът проби чудесно по фланга и центрира, но защитата на Лудогорец се справи, след което стори същото и с паса на Мазику. 

7 – Отговорът на Лудогорец не закъсня. Каули стреля от дистанция, а Бусато избива в корнер, макар че топката щеше да излезе в аут. 

6 – Първа сериозна опасност пред вратата на Лудогорец. Чатакович проби добре и подаде успоредно на голлинията, където обаче Кайседо бе изпреварен в последния момент. 

4 – Федерико Варела изчисти с глава центрирането на Десподов от ъглов удар, след което и Турицов бе на своя пост. 

3  - Решителна намеса на Юрген Матей, изпреварил в последния момент Сотириу след центриране на Каули – корнер за Лудогорец. 

3 – Кирил Десподов е бурно освиркван от публиката на ЦСКА, докато опитва центриране, което обаче бе спряно от защитник в червено. 

2 – В първите 70 секунди ЦСКА опита две атаки по десния фланг, където за Лудогорец играе Сисиньо, но не успя да стигне до нищо опасно. 

1 – Начало на срещата за Суперкупата между ЦСКА и Лудогорец на националния стадион „Васил Левски“.

0 - Николай Вълчев получи призове от двата клуба за последния си мач като делегат и вече всичко е готово за мача. 

0 - Двата отбора вече са на терена и строени слушат химна на България.

Лудогорец вдигна Суперкупата на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки