Шефката на плажния хандбал в Европа: Българската федерация свърши страхотна работа

"Много сме доволни от организацията. За пореден път те показаха, че са страхотен партньор"

Шефката на плажния хандбал в Европа: Българската федерация свърши страхотна работа

 Габриела Хорват е председател на комисията по плажен хандбал и член на борда на Европейската хандбална федерация. Тя е във Варна от самото начало на организацията на Европейското първенство по плажен хандбал. Хорват беше любезна да сподели с нас впечатленията си от шампионата и плановете на ЕХФ за развитието на тази атрактивна разновидност на хандбала. 

 
В края на това дълго пътуване, наречено Европейско първенство по плажен хандбал във Варна, как видяхте Вие организацията на шампионата? 
До момента Българската федерация по хандбал свърши страхотна работа. Много сме доволни от организацията. За пореден път те показаха, че са страхотен партньор и се надявам доброто ни партньорство да продължи. Разбира се, предстоят най-важните мачове, но аз вярвам, че доброто ни сътрудничество ще продължи. 
 
Мнението на колегите ви, с които разговарях е, че с всяка година нивото на плажния хандбал става все по-високо и по-високо. 
Напълно съм съгласна с това мнение. Отборите тренират все повече, дойде времето, когато първите юноши и девойки, които започнаха да се занимават с този спорт вече са пораснали и са най-важните играчи при мъжете и жените. Научили са специфичните движения още като деца и се чувстват сигурни, разбират играта и мачовете стават все по-зрелищни. 
 
Какви са плановете ви за промотиране на плажния хандбал, защото е видно, че който се докосне до този спорт, се влюбва в него? Така се случи и във Варна, където много хора за пръв път видяха красотата му по време на Европейското първенство. 
Аз също мисля, че когато някой дойде и види плажния хандбал се влюбва в него. Просто няма какво да не му харесаш. Атрактивен, зрелищен, на плажа. Това е разновидност на хандбала, която е много, много харесвана. Европейската федерация инвестира много в плажния хандбал. Тук сме с цял екип от фотографи, оператори, хора, които пишат в сайта, имаме страхотен лайвстрийм, имаме вечерни шоута, правим много нови неща и аз съм много щастлива. Мисля, че с тази добра работа ще достигнем до много хора, което ще даде тласък на плажния хандбал. А работим усилено и по привличането на повече федерации, които да започнат да го развиват. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки