Сензациите в пресата: Георги Минчев искан от още един клуб

Вижте всички най-интересни заглавия в родния спортен печат днес

Сензациите в пресата: Георги Минчев искан от още един клуб
Мач Телеграф: Още един клуб с интерес към Георги Минчев

Още един полски клуб иска да привлече нападателя на Локомотив (Пловдив) Георги Минчев. Става въпрос за Шльонск (Вроцлав). Преди дни медиите в Полша обявиха, че родният футболист е попаднал в плановете за селекция на новака Термалика. Шльонск пък участва в Лигата на конференциите. 

Засега няма оферта от нито един от двата клуба за Минчев. Това потвърди собственикът на “смърфовете” Христо Крушарски. Той бе категоричен, че към него и Димитър Илиев има засега само интерес. Шльонск вече започна участието си в Европа и елиминира естонския Пайде. Минчев е сред вариантите за заместник на испанеца Ерик Експозито, който вкара 9 гола в Екстракласата през миналия сезон.

Тема Спорт: В Арда треперят за Алекс Петков


Състоянието на титуляр стряска старши треньора на Арда (Кърджали) Николай Киров преди първия мач с Апоел (Беер Шева) от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Става въпрос за централния защитник Алекс Петков, който получи травма по време на подготовката и не водеше пълноценни занимания в определен период, като пропусна и контроли. Петков вече тренира, но не е възстановен на 100%. Белия и лекарския щаб правят всичко възможно бившият бранител на Левски, който е син на Милен Петков, да е на линия за първия сблъсък с израелския тим. Мачът е в четвъртък от 21:00 часа на “Арена Арда”. 

 

Киров и екипът му работят и върху тактика без Алекс Петков. Това е единствената въпросителна от кондиционно естество. Опитният специалист вече е наясно със състава, на който ще заложи срещу Апоел. Наставникът на Арда продължава да не е решил дали да привлече нов защитник в лицето на сърбина Слободан Рубежич. 21-годишният бранител от седмица е на проби и игра в няколко контроли. За последно той е носил екипа на сръбския Чукарички. Той бе доведен от бившия футболист на ЦСКА Божо Джуркович, който сега е мениджър. 

Мач Телеграф: Бисмарк Чарлс е възстановен

Нападателят на ЦСКА Бисмарк Чарлс е напълно възстановен и със сигурност ще бъде в групата за двубоя с Лиепая. Чарлс не игра в мача за Суперкупата срещу Лудогорец именно заради травма, но сега ще бъде на разположение на Любослав Пенев, който иначе има да решава доста кадрови проблеми.  С контузии още са Димитър Евтимов, Иван Турицов, Мено Кох и Тибо Вион, които навярно няма да излекуват своите травми до първата среща в Еврпа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки