Варан е все по-близо до Манчестър Юнайтед

Трансферът е въпрос на дни

Варан е все по-близо до Манчестър Юнайтед

 Сагата около защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан е към края си. Французинът ще се присъедини към предсезонната подготовка на „кралския клуб“, но в същото време е готов във всеки един момент да премине в Манчестър Юнайтед, който го иска от дълго време.

Следователно топката вече е у двата клуба - Реал Мадрид и Мончестър Юнайтед, които трябва да постигнат споразумение през следващите дни, за да уредят трансфера. Според испанското издание „Marca“, „кралския клуб“ се страхува, че може да се стигне до ситуация, в която да няма купувачи за Варан, чийто договор с клуба изтича през лятото на идната година. От обкръжението на защитника обаче казват, че той все още не е подписал нов договор, защото е в почивка и иска да релаксира преди началото на новия сезон. 

Ръководството на Реал подкрепя идеята, ако футболистът не иска да се поднови в условията, които клубът му е предложил, да го продаде и да избегне опасността той да си тръгне като свободен агент. Идеята на Варан е подобна. Той би предпочел да премине при „червените дяволи“ и настоящият му клуб да спечели пари от тази сделка, ако, разбира се, се стигне до споразумение между двата отбора.

Юнайтед обаче иска да отправи по-занижена оферта, знаейки, че на варан му остава само година до края на договора му с „лос меренгес“, но испанците не биха се съгласили да продадат един от най-класните защитници в света за сума, по-ниска от исканата от тях.

Реал обаче е наясно, че в сегашния му състав няма много футболисти на поста централен защитник. След напускането на Серхио Рамос, чийто договор изтече, освен Варан, на „Сантиаго Бернабеу“ разполагат само с новото попълнение Дейвид Алаба, Едер Милитао и Начо Фернандес.

Тъй като трансферния прозорец затваря на 31 август, нито една от страните не иска да протака този трансфер, тъй като и на двете места ще трябва да правят съответните промени, в зависимост от това дали Варан ще премине в Ман Юнайтед или ще остане в Реал Мадрид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки