Сензациите в пресата: Шефовете на Арда и Апоел няма да спазят традиция в Европа

Михаил Касабов пропуска Олимпиадата заради коронавирус, за първи път мъжкият финал ще е в два от три сета и още…

Сензациите в пресата: Шефовете на Арда и Апоел няма да спазят традиция в Европа

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 22 юли 2021 година:

„Мач Телеграф“: Шефовете на Арда и Апоел няма да спазят традиция преди мачове от Европа

Ръководствата на Арда и Апоел Беер Шева няма да спазят традицията преди мачовете от Европа и да се срещнат на официална вечеря или обяд. От родна страна са имали такова намерение, но гостите са го отклонили заради епидемичните мерки, които са въведени от УЕФА покрай мачовете от турнирите, както и тези в собствената им страна. Така те ще си стиснат ръцете непосредствено преди самата среща на „Арда Арена“. Това ще стане във ВИП ложата, където ще си разменят подаръци. „Сините“ от Кърджали са приготвили за противниците си традиционното за такива моменти знаме, както и фланелка с автографите на футболистите и треньорите, които осигуриха историческото първо участие в Европа.

„24 часа“: Михаил Касабов пропуска олимпиадата заради коронавирус
Временният президент на БФС Михаил Касабов отпадна от олимпиадата в Токио заради положителна проба за коронавирус. Той трябваше да бъде представител на ФИФА за цял регион мачове, като трябваше да наблюдава дежурните делегати на футболния турнир. Точно преди заминаването Касабов си направил тест и той се оказал положителен. Не е изключено да го е хванал на финала на европейското в Лондон, където е разпространен делтавариантът на вируса, стартирал от Индия. Така или иначе, пътуването се провалило и той е трябвало да бъде сменен. Михаил Касабов има дълга история на олимпийските турнири, като от повече от 20 години е един от дежурните делегати на тях. Поверявани са му винаги най-трудните двубои. Олимпийската мечта на трима спортисти приключи още преди откриването на игрите заради коронавируса. Чилийската таекуондистка Фернанда Агире, състезателката по скейтборд от Нидерландия Кенди Джейкъбс и чехът Павел Ширучек са дали положителни проби и са карантинирани, което практически ги вади от състезанията. Американският състезател по плажен волейбол Тейлър Краб също е под въпрос, след като е дал положителна проба. Така от 1 юли насам са дадени 82 положителни проби, които са свързани директно с олимпийските игри. 

„Труд“: За първи път мъжкият финал на Олимпиада ще е в два от три сета
Международната федерация по тенис (ITF) потвърди три големи промени във формата на олимпийския тенис турнир, който стартира в събота в Токио. За първи път в историята на Игрите финалът при мъжете ще бъде във формат 2 от 3 сета вместо досегашните 3 от 5. Друга важна промяна е свързана с това, че всички сетове ще бъдат с тайбрек. До последните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016-а неизменно решителният сет на всеки мач се играеше без тайбрек и с до два гейма разлика. Променен е и форматът при двойките като ITF ще се придържа към традиционния от големите турнири – с тайбрек до 10 точки вместо трети сет.

„Мач Телеграф“: Главният съдия изгледал 6 мача на Арда
Главният съдия Висар Кастрати е изгледал 6 мача на Арда от миналия сезон, за да се запознае с особеностите на играта, които да го направят по-подготвен за срещата днес. Това е първи мач от евротурнирите, който косоварят ще води. Кастрати искал да набележи и евентуални провокатори, за чиито действия да внимава. Реферът, помощниците му и делегатът посетиха стадиона на Арда и останаха очаровани от условията.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки