В СТАРА ЗАГОРА: Ново начало за Берое и Локо Сф

Гостите се завръщат в групата на майсторите след 6-годиншно странстване из долните дивизии

В СТАРА ЗАГОРА: Ново начало за Берое и Локо Сф

Берое приема Локомотив (София) във втория мач от първия кръг на efbet Лига.

Двубоят в Стара Загора от 21:00 часа и е под номер 100 в елита между двата отбора, които бяха почти изцяло обновени през лятото. 

Досега Локомотив има предимство в статистиката - 44 победи, 27 равенства и 28 загуби.

В Стара Загора обаче Берое е с по-добри показатели от 23 успеха, 13 ремита и 14 поражения.

По време на паузата Берое привлече голям брой нови футболисти - Омар Сако, Абубакар Тонгара, Омар Камара, Нордин Бакер, Камен Хаджиев, Серкан Юсеин, Симеон Мечев, Мирослав Енчев, Олджай Алиев, Даниел Генов, Реян Даскалов и Христо Митев.

В същото време заралии се разделиха също с голяма част от миналогодишния си състав. Отборът бе напуснат от Иван Минчев, Теди Мезаг, Душан Перниш, Крум Стоянов, Георги Ангелов, Илиас Хасани, Димо Бакалов, Ибрахима Конте, Октавио, Християн Василев, Еривалдо, Гаюс Макута.

Мартин Камбуров стартира сезона на 3 гола от подобряването на рекорда за най-много попадения в българският елит. В момента нападателят на „зелено-белите“ има 251 попадения, а Петър Жеков е с 253.

До края на кампанията ветеранът може да подобри и рекорда за най-много мачове в първенството. На него му трябват още 20 двубоя, за да стори това. В момента той има 442 мача, а Георги Илиев е с 461 срещи.

Берое изпрати лято на спекулации около финансовото състояние на клуба, след като бе съобщено, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ вече няма да дава по 5-6 милиона на сезон и старозагорци трябва да си потърсят спонсор.

Любопитното е, че треньорът на тима Петър Колев все още няма победа начело на Берое. Той пое отбора в края на миналата кампания и записа 3 равенства и 3 загуби. Затова и той ще е амбициран днес да счупи каръка и най-после да усети вкуса на успеха.

От своя страна Локомотив София се завръща в елита след шест сезона в долните дивизии. В момента клубът продължава реновацията на стадион „Локомотив“.

Съблекалните бяха ремонтирани в последните седмици, а в момента се чака комисия, която да каже дали отборът ще може да домакинства на съоръжението. Ако това не се случи, докато текат ремонтните дейности, „столичните железничари“, ще приемат съперниците си на стадиона в Бистрица.

Светослав Петров и Йордан Господинов влязоха в щаба на Иван Колев. През лятото Локомотив привлече Христо Иванов, Пламен Крачунов, Божидар Кацаров, Християн Чипев, Селсо Рапосо, Карим Бухмиди, Джонатан Машадо и Йоргос Кацикас.

В същото време тимът бе напуснат от Божидар Митрев, Георги Бабалиев, Томислав Павлов, Деян Иванов, Николай Цветков, Матеус, Педро Ферари, Григор Долапчиев и Светослав Диков.

Треньорът Иван Колев се оплака от два проблема преди днешния мач. Първият е отсъствието на Александър Александров, който е с контузия и не попадна в групата. Другият проблем е свързан с факта, че в клуба дойдоха доста нови футболисти, които още не са се сработили и ще им трябва време докато свикнат да играят заедно.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: Бакер, Али, Хаджиев, Енчев, Василев, Серкан, Цветков, Даскалов, Лебон, Фал, Кукула;

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ): Любенов, Атанасов, Крачунов, Кацикас, Орачев, Узунов, Кацаров, Лолала, Милошев, Николов, Бумиди;

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки