ИЗЧИСЛЕНО: Трансферът на Варан е в топ 4 на Реал за всички времена

Защитникът напуска Мадрид с 18 трофея, от клуба му благодариха и пожелаха успех в Манчестър Юнайтед

ИЗЧИСЛЕНО: Трансферът на Варан е в топ 4 на Реал за всички времена

Продажбата на Рафаел Варан в Манчестър Юнайтед е четвъртият най-скъп изходящ трансфер в историята на Реал Мадрид, изчислява “Марка”.

Във вторник вечерта стана ясно, че “червените дяволи” и “лос бланкос” са постигнали договорка за трансфера, а английският гранд ще плати на испанците 50 милиона евро плюс бонуси.

В своята история Реал Мадрид е продал по-скъпо само трима футболисти - рекордът е 105 милиона евро, които “лос меренгес” получиха за преминаването на Кристиано Роналдо в Ювентус през 2018 година.

Второто място е за Алваро Мората, който бе продаден от мадридчани на Челси за 80 милиона евро през 2017 година, а топ 3 допълва аржентинецът Анхел ди Мария. Него Реал Мадрид продаде на Манчестър Юнайтед за 75 милиона евро през 2014 година.

Трансферната сума за Варан можеше да бъде и по-голяма, ако договорът му с “белите” не изтичаше след година. “Лос меренгес” рискуваха да го изгубят без никаква компенсация следващото лято и предпочетоха да го продадат сега, при това за доста солидна сума.

От испанския гранд благодариха на френския си защитник и му пожелаха успех в новия клуб.

Реал Мадрид би искал да изрази благодарността си към Рафаел Варан и неговото семейство като му пожелава всичко най-хубаво за новия етап от кариерата”, се казва в официално съобщение, публикувано на клубния сайт на Реал Мадрид.

„Нашият клуб благодари на играча за професионализма и примерното поведение в продължение на 10-те сезона, в които представяше нашите цветове - период, в който той спечели 18 титли: 4 трофея в Шампионската лига, 4 трофея за световното клубно първенство, 3 Суперкупи на Европа, 3 титли в Ла Лига, 1 Купа на краля и 3 Суперкупи на Испания.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки