Майкъла: На "Армията" управлението е махленско, промяната със Стойчо пак е временна

"Браво на Наско Сираков, че оцелява в това тежко състояние, но Левски има 15 милиона бюджет, това ли е криза?!", попита Георги Илиев

Майкъла: На "Армията" управлението е махленско, промяната със Стойчо пак е временна

 Бившият полузащитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира актуални теми от българския футбол. Бизнесменът нарече "временно пребиваващи" всички ръководители на стадион "Българска армия" след 1989 година. Майкъла определи като "непрофесионален" начинът, по който ЦСКА - София се раздели с Любослав Пенев. Припомняме, че Ел Голеадор беше освобен след победата на "червените" над ЦСКА 1948. Илиев добави, че не вижда кой може да свали Лудогорец от трона в efbet Лига. 

 
"Организацията на ЦСКА 1948 е много професионална, няма нищо общо с тази на "Армията". За съжаление е така. Махленско ниво. При ЦСКА 1948 поканите, настаняването, напитките, съставите, всичко е на високо ниво. Освен Ивайло Чочев и Наумов, другите им футболисти имат голям късмет. Собственикът на ЦСКА 1948 дава шанс на българските играчи, нека се замислят какво дават и какво им е нивото, защото ЦСКА трябваше да води с 5:0 първото полувреме. 
 
Собственикът на ЦСКА 1948 много обича футбола, дава шанс на българите - само те и Славия дават шанс на българите. Цветомир Найденов е герой, той им дава професионални условия за работа. Повечето играчи на ЦСКА 1948 обаче не могат и да тичат. ЦСКА ги надбяга, българските футболисти да се замислят какво дават. В националните отбори е същото - БФС не създава футболисти, те трябва да излязат от клубовете. Там обаче нивото е много ниско. 
 
Начинът, по който освободиха Любо Пенев не е професионален, това говори за манталитета на ръководството. Не може легенда като Любо да бъде освободен така. За мен още след мача с Лудогорец Любо беше "подготвен" за смяна. Още тогава Стойчо е знаел, че ще бъде той. Феновете скочиха на ръководството, феновете са ЦСКА. Всеки може да е собственик, всички са временно пребиваващи, феновете са постоянни. Щом не са доволни… Или трябва да се знае, че се прави отбор да сме шампиони и да участваме в евротурнирите, или трябва да живуркаме година след година - който излезе добър, го продаваме. 
 
ЦСКА няма лидер. Валентин Антов не е лидер, той е добър футболист, но нищо повече. Лидерът дърпа отбора напред. Дали Стойчо Стоилов е бушон и не е правил нищо без знанието на Гриша Ганчев? Абсолютно. Никой там не може да направи нещо без негово знание и съгласие, това е така още от Ловеч. Затова сменяме десет треньори, не може обаче така да смениш Любо. Свикваш пресконференция и се казва, не е начинът да смениш екипа в полунощ. Това не е професионално и морално за мен. Там легендите и ветераните не ги броят за нищо, не съм звънял на Любо след това - не ми е удобно. Ако не знаят как професионално да освободиш един човек, какво да говорим. 
 
Случилото се със Стойчо Стоилов е нещо изключително грозно, но това е начинът на управление. От 10 години казвам, че Лудогорец е единственият професионален клуб в България, писна ми вече да го повтарям. За съжаление е това. Управлението в ЦСКА беше много елементарно - нито Пламен Марков, нито Стойчо Стоилов, нито Ганчев-младши получават шанс. Да сте чули в последните пет-шест години в ЦСКА някой да каже "аз реших това, аз направих този трансфер, аз назначих този" - колективна безотговорност. Трябва някой да си застане зад решенията. 
 
Стойчо Младенов е перфектен, но и Любо Пенев е перфектен, някой да излезе и да каже от какво не са доволни: подготовка, начин на работа, професионално отношение, нещо. ЦСКА беше ЦСКА, когато беше с Министерството на отбраната. След това всички собственици нямаха общо с ЦСКА - махленско управление, временно. Сега промяната пак е временна - нищо съществено няма да стане. Да, Стойчо ще вкара ред, но временно. Това е начинът на управление на клубовете. Ако паднем от Лудогорец и още един мач, както става? Следващият ще е Стойчо, ще го сменят след три месеца и той ще ни осъди за 200 хиляди, както досега два-три пъти стана. 
 
Кажете едно нещо, което е професионално в ЦСКА. ДЮШ ли? Стадионът ли? От седем години не е вложен 1 лев в стадиона. Вътре е все едно си в старините… Това е. И да дойде един много сериозен бизнесмен - Румен от Арда, същата работа ще е, временно ще е. В Арда имат по-добра организация. За "Армията" няма никакъв проблем да се строи, ЦСКА трябва да извади 20 милиона, да ги депозира в сметка, да си намери една бетинг-компания за 15 години, за две години стадионът ще е готов, г-н Инджов знае много добре. Има разрешителни от всички инстанции. Не искаме да извадим пари. 
 
Няма кой да катурне Лудогорец, категорично. Америка е открита отдавна. Те взимат готови и качествени футболисти, те не взимат такива с изтекли договори, след контузии и т.н. При Любо играехме много по-добре от тях, те имаха проблеми, но си продадохме играчите. Винаги, когато стигнем до решаващ мач с Лудогорец, стават катаклизми в ЦСКА. Три титли от джоба ни взеха. Част от играчите и ръководството предадоха ЦСКА, говоря за три титли. 
 
Браво на Наско Сираков, че оцелява в това тежко състояние, но Левски има 15 милиона бюджет, това ли е криза?! Това не е сериозно. Като почнаха блока и отказаха козирка, им казах, че дотам ще стигнат. Тези 15 милиона им идват от спонсори. ЦСКА обаче ще остане основният конкурент на Лудогорец, Стойчо Младенов е амбициозен, не обича да губи. Имаме и пет-шест много класни футболисти, нищо че говорят против Стойчо Стоилов, но нещо в подготовката се обърка. Стойчо Младенов бързо ще ги вкара в час", заяви Георги Илиев пред "Спортал".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки