Дани Моралес: Показаното с Арда не е достатъчно за победа над Левски

Вижте какво заяви треньорът на Ботев Враца

Дани Моралес: Показаното с Арда не е достатъчно за победа над Левски

Треньорът на Ботев Враца Дани Моралес, че е наясно кои са силните и слабите страни на Левски. Специалистът говори преди срещата от втория кръг на efbet Лига между врачани и "сините", който е в събота от 18:45 часа.

Дани, мнозина останаха приятно изненадани от показаното срещу Арда. Ще успее ли Ботев Враца да затвърди добрите впечатления и срещу Левски?

- Всеки ден виждам отношението и старанието, които влагат футболистите. Вярвам, че ще продължат по този начин, защото това е единственият им път към големия футбол. Но не ни е достатъчно просто да бъдем постоянни. Искам да продължим да надграждаме и да се развиваме във всеки мач. Нека сме обективни - показаното срещу Арда няма да е достатъчно, за да победим Левски. Ботев Враца се нуждае от време и търпение. Единстврното, което мога да обещая на феновете е, че ще видят един надъхан и амбициран за победа отбор.

Ще има ли промени в групата за мача? Знаем, че имаше петима контузени преди старта на сезона. Кога ще бъдат на линия?

- С колегите в треньорския щаб изискваме максимално себераздаване от всеки на терена и няма да правим компромиси със здравето на играчите. Когато от медицинския екип ми кажат, че някой е 100% готов, тогава започва да тренира с отбора. Кога ще влезе в групата и ще се появи на терена решавам аз. Всички контузени са по-добре, двама вече тренират с нас, но за предстоящия мач никой още не е готов да изиграе пълноценни 90 минути.

Имахте ли време да разузнаете добре Левски?

- С екипа ми направихме всичко възможно, за да се запознаем със силните и слаби страни на нашия опонент. Сигурен съм, че и те са направили същото, защото колегите дори дойдоха да гледат на живо предишния ни мач. По-важното е да настроим футболистите за тази среща. Да осъзнаят, колко важен за клуба и феновете е този мач.

Търпение или агресия ще бъде ключът към победата?

- Дисциплина. Да бъдем умни и да разпределяме силите си. Ще има моменти, когато трябва да сме много агресивни. Ще има периоди, в които ще трябва да бъдем търпеливи. Ще се радвам ако подобрим играта от мача с Арда. За мен е важно след двубоя момчетата да изпитат удовлетвирение от положения през седмицата труд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки