Левски хвърля Михайлов и Горанов срещу Ботев Враца

"Сините" стъпиха накриво в дебюта и днес е удобен момент да спечелят първи три точтки за сезона

Левски хвърля Михайлов и Горанов срещу Ботев Враца

Днес от 18:45 часа Ботев Враца приема Левски в шампионатен двубой от втория кръг на първенството. Двубой, който по принцип е чакан с голям интерес от местните фенове. Днес обаче те рискуват да получат топлинен удар, ако са на трибуните на „Христо Ботев“, като същото важи и за футболистите. Причината – Спортно-техническата комисия към БФС отказа да измести срещата за по-късен час, въпреки желанието на двата клуба. Синоптиците от доста време алармират, че през уикенда ни чакат рекордни температури. Във футболната централа обаче това явно са подробности, които не ги вълнуват. Затова ще си изпатят и други тимове…

 
Със сигурност високите температури ще дадат отражение на представянето на терена, но както са казали хората – футбол се играе във всякакво време и оплакванията и оправданията не важат.
 
Ботев Враца започна сезона с 0:0 срещу евроучастника Арда. Този резултат бе приет за сериозна изненада, защото нагласите преди старта на кампанията бяха, че врачани едва ли не ще са „брашненият чувал на първенството“ и са сигурен изпадащ. Явно обаче Даниел Моралес е успял да сглоби млад състав, който знае как да се бори за място под слънцето. Днес пред домакините има нова отлична възможност да се докажат и да покажат, че ги чакат добри дни.
 
Левски стъпи накриво в дебюта, при това у дома. Сините успяха да поведат на Славия, но в крайна сметка загубиха на „Герена“. Това ясно показа, че и през тази кампания трудностите ще изобилстват и трябва да бъдат преодолявани с много боля.
 
Във Враца треньорът Живко Миланов ще може да разчита на две попълнения. И той възнамерява да ги пусне като титуляри, пише „Тема спорт“. Под рамката ще се завърне Николай Михайлов, който ще изведе тима с лентата. През седмицата стражът най-накрая подписа договор с клуба, след като успя да свали част от излишните килограми. Той ще измести 16-годишния ученик Пламен Андреев. След едногодишно отсъствие на левия фланг в синята защита се завръща Иван Горанов. Бившият капитан имаше изключително неуспешен престой в белгийския Шарлероа и се прибра на „Герена“ в опит да рестартира кариерата си. Той е опитен и със сигурност ще е от помощ на синята защита, която е съставена само от младоци. В центъра ще действат Георги Александров (20 г.) и кипърецът Христос Шелис (21 г.). Десен бек се очаква да започне Ивайло Найденов (23 г.), а на пейката да остане Патрик-Габриел Галчев (20 г.). Аут за двубоя е капитанът Радослав Цонев, който е контузен. Това означава, че в халфовата линия ще си партнират брат му Борислав Цонев (б.а. – срещу Славия започна като фалшива деветка) и Симеон Славчев. Пред тях ще е 17-годишният Марин Петков. В атака ще играят Билал Бари, Здравко Димитров и Mapтин Петков.
 
Ако Левски иска този сезон да бъде по-добър от предходния, в който бяха изпочупени куп антирекорди, то трябва да започне да печели. Днес е удобен момент за взимането на първи 3 точки. Очаква се сините да започнат офанзивно и в опит да притиснат съперника и да открият. Те успяха да поведат срещу Славия, но допуснаха обрат и се видя, че съставът им е неопитен и наивен. Предстои да видим дали са си научили урока.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
БОТЕВ (ВР): Костов, Христов, Миланов, Ничев, М. Николов, Бауренски, Сержиньо, Маринов, Тодоров, Василев, Бабунски
 
Резерви: Дамянов, Виейра, Ант. Георгиев, Т. Георгиев, Гавов, Желев, Г. Николов
 
ЛЕВСКИ: Михайлов, Горанов, Александров, Шелис, Найденов, Славчев, Б. Цонев, Димитров, Марин Петков, Бари, Мартин Петков
 
Резерви: Андреев, Галчев, Хубчев, Стоянов, Митков, Краев, Божинов
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки