Габриела Петрова: Боли. Живеех всеки ден за успех на олимпийските игри

"Чувствах се добре. Пистата е страхотна. Но уви"

Габриела Петрова: Боли. Живеех всеки ден за успех на олимпийските игри

Габриела Петрова, която не успя да се класира на финал и завърши на 22-о място в дисциплината троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Токио, обяви, че причината са само нейни грешки в най-важния момента. Габриела започна с фаул, след това скочи 13,79 м, а в третия опит отново настъпи летвата при скока си. Иначе имаше 14,42 от Балканското първенство преди месец и половина в Стара Загора. Квалификационната норма в олимпийския турнир беше 14,40 м.

 
"Чувствах се добре, но не се получи заради фауловете. Бях над нормата, но просто... Е, това си е моя грешка. Няма кого да обвинявам. Чувствах се добре. Пистата е страхотна. Но уви. Особено в последния опит фаулът беше по-малко от сантиметър - това е, което видях на дъската. Иначе опитът ми беше около 14,40-14,50, което щеше да е страхотно за квалификациите, но не успях. Ядосана съм и няма как да не съм. Но не мога да върна времето", коментира Петрова.
 
"Бях готова да скачам, видя се с фауловете. Явно има много неща, които още да усъвършенствам и да променям. След първия неуспешен опит говорих с треньора и той ми каза да мина назад и да вляза със същата скорост. Промених разбега, обаче промених и скоростта, което не трябваше да се случва. Оттам дойде неточността с доста ранно отскачане преди дъската във втория опит и вече в третия трябваше да рискувам. Ако бях тръгнала да го правя безопасно, процентът да стане слаб опит беше доста голям. Затова реших да рискувам, но... сантиметър", продължи коментара си Габриела.
 
"Разочарованието е много голямо. Това е нещо, за което съм живяла всеки ден, опитвала съм да надграждам всеки ден, за да може като дойда тук, да се получи. Сега като не стана, боли много. Но пък много неща са ми минали през главата и смятам, че има още какво да покажа. Искам да скачам, искам да тренирам, така че решавам да изляза по-мотивирана от стадиона и зимният сезон да се опитам да не повтарям грешките си", продължи българската лекоатлетка.
 
Габриела изрази надежда, че ще скача на трети олимпийски игри в преследване на финал, след като не успя и в Рио през 2016-а. "Три години са си три години. Искам да участвам. Господ ще каже. Да съм здрава, да продължавам така. Мисля, че с удоволствие ще скачам и в Париж", каза още Петрова.
Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки