ВЪВ ВРАЦА: Син на бивш играч от ЦСКА разби Левски (СНИМКИ+ВИДЕО)

Доран Бабунски с два гола, огромно напрежение на Герена след втората загуба

ВЪВ ВРАЦА: Син на бивш играч от ЦСКА разби Левски (СНИМКИ+ВИДЕО)

Левски допусна втора поредна загуба в efbet Лига, след като при гостуването си на Ботев Враца беше победен с 0:2. Големият герой за врачани беше Дориан Бабунски, който отбеляза и двете попадения, а "сините" изпуснаха дузпа малко преди почивката.

Още в 5-та минута Дориан Бабунски даде преднина на домакините. Той получи центриране отдясно от Валери Христов, пребори се с Ивайло Найденов във въздуха и прати топката неспасяемо във вратата на Михайлов. 

Попадението даде още повече самочувствие на врачани, които определено играят по-добре в началните минути.Футболистите на Левски изглежда не очакваха подобно развитие на мача и до 20-та минута не успяваха да достигнат до ситуация за гол пред вратата на Красимир Костов.  

В 21-та минута Билал Бари вкара топката във вратата на Ботев Враца след центриране от пряк свободен удар. Нападателят обаче бе зад защитата и бе отсъдена засада. Впоследствие проверката с ВАР потвърди правотата на съдийското решение. 

Мирослав Маринов застраши вратата на Левски в 33-та минута, когато Христос Шелис сбърка при изнасянето на топката. Маринов пресече паса и напредна. Изстрелът му бе добър, но Михайлов плонжира и изби в ъглов удар. 

Левски получи правото да изпълни дузпа в 38-та минута. Здравко Димитров се строполи на тревата след контакт с Мартин Николов. Съдията не отсъди нищо, но получи помощ от ВАР и реши все пак да даде 11-метров наказателен удар. Борислав Цонев застана зад топката, но Красимир Костов реагира блестящо и спаси неговия удар. 



В ответната атака и Ботев Враца имаше претенции за наказателен удар, когато Иван Горанов дръпна фланелката на Бабунски в наказателното поле. Защитникът бързо пусна тениската на нападателя и дузпа не бе отсъдена. Това бе и последната ситуация за първата част.

В началото на втората част Борислав Цонев напусна контузен за сметка на Андриан Краев. Здравко Димитров опита късмета си, но шутът му в 50-та минута не затрудни Краси Костов. 

Ситуацията за Левски се усложни още повече в 58-та минута, когато Георги Александров извърши фал срещу Бабунски в наказателното поле. Станимир Тренчев не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар за втори път в мача. Бабунски застана зад топката и за разлика от Цонев се разписа - 2:0 за Ботев Враца.

Здравко Димитров опита да намали за Левски в 73-та минута, когато имаше добра възможност от пряк свободен удар. Изстрелът му се отби в стената и излезе в ъглов удар. В самия край Валери Божинов можеше да намали с глава, но ударът му мина над целта.

Така Ботев Враца събра 4 точки в класирането, докато Левски остава без нито един пункт на последното 14-то място. 

БОТЕВ ВР - ЛЕВСКИ 2:0
1:0 Бабунски 5
2:0 Бабунски 58

 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев Вр: Костов, Ничев, Миланов, Николов, Христов, Бауренски, Сержио Рамос да Силва, Василев, Тодоров, Маринов, Бабунски

Левски: Михайлов, Горанов, Шелис, Найденов, Славчев, Борислав Цонев, Димитров, Бари, Александров, Мартин Петков, Марин Петков
 
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки