Лил вдигна Суперкупата на Франция след минимален успех над ПСЖ (ВИДЕО)

Шампионите на страната вдигнаха пърия си такъв трофей в историята

Лил вдигна Суперкупата на Франция след минимален успех над ПСЖ (ВИДЕО)

 Лил спечели първа в историята си Суперкупата на Франция след успех над Пари Сен Жермен с 1:0. Единственото попадение в двубоя, който се игра в Тел Авив, реализира Шека в края на първата част.

Шампионите започнаха по-добре мача, след като още в 5-ата минута Бурак Йълмъз затрудни Кейлор Навас с изстрел от фаул. В следващите минути парижани опитаха да наложат темпото на игра, но не успяваха да стигнат до точен удар.

В 28-ата минута ПСЖ можеше да изравни, но Лео Жардим спаси изстрел на Юлиан Дракслер от границата на наказателното поле. Десетина минути след това Жардим пресече подаване на Ашраф Хакими.

В 41-ата минута шампионите стигнаха до най-доброто си положение в мача до момента. Бурак Йълмаз бе изведен очи в очи с Кейлор Навас, но не успя да го преодолее. Четири минути след това "кучетата" все пак успяха да поведат. Шека получи на ъгъла на наказателното поле и със страхотен диагонален удар матира Кейлор Навас.  Втората част започна по-добре за ПСЖ. В 57-ата минута Икарди с глава насочи топката към Диало, който обаче отблизо пропусна да се разпише.

В 74-ата минута Мауро Икарди вкара топката във вратата на шампионите, но попадението на аржентинеца не бе зачетено заради засада. В добавеното време Лео Жардим направи ново спасяване, като този път не позволи на новото попълнение на парижани Жоржиньо Вайналдум да се разпише. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки