Който не търси, нищо не намира

Вижте анализа на Желю Станков за треньорския пост в Левски

Който не търси, нищо не намира

За първите два мача през новия сезон Ботев Враца допусна нула гола във вратата си, и то срещу тимове, които стоят по-високо в българския футбол – Левски отдавна и Арда отскоро. За първите два мача през новия сезон Левски допусна цели 4 гола във вратата си, и то срещу тимове, които стоят по-ниско от сините в исторически план – Славия и Ботев Враца.

При това има един чувал с утежняващи вината обстоятелства за съботния двубоя във Враца – Ботев е с нов треньор и доста обновен отбор. Ето и още в същия стил – заплатите на съперника на сините са около 3 пъти по-ниски. Или ако искате смляна информация – ако в Левски са около 10 хиляди лева месечно, в Ботев Враца не надхвърлят 3 500 лева. Не по-различно е и със Славия, където таванът на месечните възнаграждения е малко над 5 хиляди лева. Ама хората са казали, че парите не играят на терена. Как е с обратен знак, не знам. Малкото пари играят, многото – не. Може би има и някакъв друг вариант – парите играят, когато се получават редовно. За да сме коректни, правим и вметката, че на „Герена“ получават парите си обикновено тогава, когато не ги очакват. След месеци с празни джобове, си ги вземат накуп, и то не всичко, но пък в един момент си получават джакпота, както се казва с лихвите.

Отплеснахме се със заплатите, за да стане ясно още един път, че Левски пусна в два мача по два гола от отбори с доста по-ниски заплати, което би трябвало да означава, че в Славия и Ботев Враца играят по-слаби футболисти. Дали обаче това е така?Няма да се отплесваме в сравнения, но дори само при вратарите е категорично, че към този момент сините хвърлят луди пари без покритие. Николай Михайлов явно този път е решил да прави тотален рестарт на кариерата си, ако изобщо има за кога и ако изобщо има накъде. В кръга на шегата, онзи ден в най-голямата жега във Враца той бе с черен екип, да не му личат килограмите, които още са над нормата. Но сега вече Михайлов прилича на професионален футболист. Миналия сезон в диапазона 120 и нагоре, с ярките вратарски екипи беше гротеска.

С неговото завръщане и това на Иван Горанов, който още е скаран с точното центриране, Левски започва да заприличва, но само като имена, на отбор. С уточнението – на отбор като за средата на класирането. Що се отнася до треньор, Левски не заприличва на отбор. Сините явно не търсят човек на този пост, което вече е нито странно, нито смешно, нито притеснително. Поне за собственика е така, явно не му трябват промени. Така е най-лесно. Който не търси, не намира.

Лудогорец след Павел Върба даваха камион с пари на Станимир Стоилов, после решиха да произведат Новия Нагелсман и си държат на Дамбраускас. ЦСКА превъртяха въртележката наобратно, не им пука да пробват, да връщат, да гонят, пак да връщат, пак да гонят, да се извиняват, да си стискат ръцете с хора, с които до вчера са били скарани, но опитват още и още. Славия също пробва, опитва, връща. А Левски какво? Наско Сираков в момента превръща Живко Миланов в малкия Гошо Тодоров, без да се усети че, по този начин има опасност да го съсипе още млад и зелен. Ако съдим по поведението и думите на Живко, собственикът е на „прав път“. Левски отстъпвал в агресията и желанието, каза Живко след загубата във Враца. За 3 минути над 10 пъти каза за агресията. Не, във футбола отстъпва Левски, г-н временен треньор. Живко обаче вярвал в момчетата и ако трябва, щял да си поеме отговорност. Същите думи след всеки мач казваше и Гошо Тодоров.

Сега са контузени братя Цоневи, дано да се оправят момчетата. Но това ще е в речника на Миланов тези дни. За разлика от при Гошо Тодоров, който се измъкваше с техните предишни контузии, сега нямаме продажба на Спиерингс. След Михайлов е Найденов. Първият гол във Враца с неговия одобрителен поглед на надскочилия го Бабунски е като извадка от миналия сезон. Да, Левски и сега е с таван на класиране 8-9-о място. Лошото е, че сега сините не могат да реагират като ужилени след инкасиран първи гол. То това вече не е ужилване, а признак на свикване.

Няма натиск, няма овладяване на средата, няма нищо. Това, което гледаме през новия сезон, не може и не трябва да бъде Левски! Това, което феновете с мъка гледат, е повече от обидно за сините! Не е ясно докога Левски може да си позволи да изглежда по този абсурден начин. Не като отбор, а като клуб.

Ето това е да те бият като тъпан на сватба. Нещо, което Сираков преди година каза, че няма как да стане. Но стана, а сега не прави достатъчно, за да го промени.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки