ГОЛЯМ ЛУДОГОРЕЦ! "Орлите" изпуснаха Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският шампион водеше до 87-та минута, в края вкаралият фантастичен гол от фаул Десподов пропусна на празна врата

ГОЛЯМ ЛУДОГОРЕЦ! "Орлите"  изпуснаха Олимпиакос в Пирея (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Лудогорец изпусна да победи Олимпиакос в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Разградчани изиграха много по-силен двубой и само късметът покри домакините и ги избави от поражението три минути преди края.

Двубоят започна във високо темпо, а първата добра възможност се откри пред домакините. Кени Лала проби по лявото крило и центрира опасно. Първоначално защитата на Лудогорец изчисти, но кълбото отново се озова в Лала. Той повтори упражнението, но ударът на Ахмед Хасан попадна в ръцете на Кристиан Кахлина. 


След десет минути игра Кирил Десподов изкочи от дълбочина и напредна сам срещу вратаря. Костас Цолакис спаси неговия удар с крак, а впоследствие бе маркирана засада. Повторенията показаха, че националът може би е с една крачка пред последния защитник на Олимпиакос. 

Малко неочаквано, но след четвърт час игра Лудогорец владее повече топката и изглежда като по-настоятелния отбор. Олимпиакос обаче е опасен в атака и почти с всяко нападение достига до подножието на наказателното поле на българския шампион. Капитанът Матийо Валбуена получава по-свободна роля и се движи навсякъде по терена.

Лудогорец създаде отлична възможност за гол в 27-та минута, преди да се окаже, че Бърнард Текпетей е бил в положение на засада. Иначе той получи пас и подаде към дузпата на Кирил Десподов, който стреля, но в тялото на Цолакис. Все пак ситуацията няма да влезе в статистиката. 

Разградчани изпуснаха страхотна възможност да поведат в резултата в 33-та минута. Каули Оливейра пусна отличен пас към Пиерос Сотириу, който беше изпуснат от Рубен Семедо. Кипърският нападател изскочи сам срещу Костас Цолакис, но вратарят на гръцкия гранд се намеси решаващо и успя да спаси, избивайки в корнер. 

Отново Сотириу създаде добър шанс в края на първата част, когато получи подаване от тъч с гръб към вратата. Рубен Семедо го фаулира и получи жълт картон. От пряк свободен удар Кирил Десподов стреля добре, но малко над вратата в ъгъла, където стоеше Цолакис.

В началото на второто полувреме Бърнард Текпетей спечели ново нарушение, след като Папе Сисе го фаулира на границата на наказателното поле и получи жълт картон. Ситуацията този път бе далеч по-удобна за Кирил Десподов, който прехвърли стената и откри резултата - 1:0 за Лудогорец. Костас Цолакис не се намеси по най-добрия начин, въпреки че успя да играе с топката. 

Олимпиакос достигна до отлична възможност да изравни в 58-та минута, когато капитанът Матийо Валбуена центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Там Ахмед Хасан остана непокрит и от непосредствена близост стреля с глава. Кристиан Кахлина обаче се бе позиционирал отлично и успя да спаси вратата си от гол.Атаките към двете врати продъжаваха да следват една след друга. Кирил Десподов получи подаване по лявото крило и успя да намери Пиерос Сотириу в наказателното поле на домакините. Кипърецът си нагласи топката да стреля, но Усейну Ба се хвърли в краката му и успя да блокира изстрела. 

Така се стигна до 87-та минута, когато изстрел от дъгата на наказателното поле топката рикошира последователно от Вердон и Пластун и се озова в краката на резервата Камара, който нямаше как да сбърка оставен сам около точката за дузпата.

 Във втората минута на продължението Десподов можеше да донесе победата за Лудогорец, след като се измъкна зад защитата и изпревари излезлия Цолакис, но опитът му да вкара в празната врата от далече мина на сантиметри встрани.


Олимпиакос - Лудогорец 1:1
0:1 Десподов 50
1:1 Камара 87

Стартови състави:

Олимпиакос: Цолакис, Ба, Семедо, Сисе, Лала, Ребчук, Камара, Кунде Малонг, Валбуена, Масурас, Ахмед Хасан

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Каули, Баджи, Текпетей, Десподов, Сотириу

 

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки