ОФИЦИАЛНО: Валентино Роси спира в края на сезона!

Доктора обяви новината на извънредна пресконференция преди старта на уикенда за Гран При на Щирия

ОФИЦИАЛНО: Валентино Роси спира в края на сезона!

Деветкратният световен шампион по мотоциклетизъм на писта Валентино Роси обяви, че ще сложи край на своята бляскава състезателна кариера след края на сезон 2021 в MotoGP.

 
Доктора направи това по време на извънредна пресконференция преди старта на уикенда за Гран При на Щирия, с който ще бъде подновена битката за титлата в кралския клас след петседмичната лятната пауза.
 
„Казах, че ще взема решение за следващата година през лятната пауза и реших да спра в края на сезона“, започна легендарният италианец. 
 
„За съжаление това ще бъде последният ми полусезон като състезател в MotoGP. И това е трудно, това е много тъжен момент, защото е трудно да се каже и да се знае, че догодина няма да се състезавам с мотоциклет, това съм го правил вече около 30 години мисля!
 
„Догодина животът ми ще се промени. Но беше страхотно, много ми хареса, беше дълъг, дълъг път и беше наистина, наистина забавно. Това са 25, 26 години на световното първенство, така че беше страхотно. И имах незабравими моменти с всички мои момчета, момчетата, които работят за мен, така че ... нямам какво да кажа! Само това“, завърши 42-годишният Роси.
 
В своята кариера в MotoGP той има общо 363 старта, в които е записал 89 победи, 199 подиума, 55 полпозишъна, 76 най-бързи обиколки, спечели 5388 точки и седем световни титли. Освен това той има и две корони от по-малките класове през 1997 (125 cc) и 1999 (250 cc). 
 
Въпреки че ще се оттегли от състезанията на две колела, Доктора ще остане част от падока на MotoGP, но в качеството си на отборен шеф на своя VR46 Racing.
 
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки