АВТОГОЛ КАЧИ БОТЕВ НА ВЪРХА: Врачани минаха и през Царско село! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Тони Здравков още не е печелили този сезон

АВТОГОЛ КАЧИ БОТЕВ НА ВЪРХА: Врачани минаха и през Царско село! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев Враца спечели с 2:1 гостуването си на Царско село от третият кръг в efbet Лига. Автогол на Александър Александров в заключителните минути на мача закопа домакините. Те продължават да нямат победа от началото на сезона. В същото време врачани поведоха в класирането. Те имат седем точки, с една повече от Лудогорец и Берое, които обаче са с по мач по-малко.
 
 
Гостите поведоха по-малко от 90 секунди след началото. Мартин Николов центрира в наказателното поле на "царете", където Мирослав Маринов беше изпуснат от Христо Попадийн и прати топката в мрежата на Янко Георгиев, за да запише дебютното си попадение в efbet лига.
 
 
Скоро след това 17-годишният талант имаше възможност да се разпише още веднъж. Ударът му от точката за изпълнение на дузпа обаче беше уловен от вратаря на Царско село. Домакините отговориха с шут на Ален Стеванович, който обаче прати топката далеч от целта.
 
В 16-ата минута Валери Христов центрира в наказателното поле, но Красимир Тодоров остана под топката и не мога да нанесе удар. Един от най-опитните в състава на домакините Димо Бакалов пък се опита да си изпроси дузпа в 28-ата минута. Съдията обаче не се върза и го наказа с жълт картон за симулация.
 
 
Две по-късно Милан Йокич пробва удар извън наказателното поле, но Красимир Костов спаси. В 37-ата Лъчезар Балтанов стреля над вратата от фаул. Малко след това Бакалов центрира отляво, Меси Мезу плонжира, но не успя да засече топката и така пропусна отлична възможност да изравни резултата.
 
Това се случи в 45-ата минута, когато Венцислав Василев центрира и Димо Бакалов матира Краси Костов след удар с глава.
 
Шест минути след началото на втората част Янко Георгиев майсторски се справи с шут на Дориян Бабунски от фаул. В 55-ата се отвори възможности и за домакините. Васил Шопов пусна пас успоредно на голлинията, но Ален Стеванович се забави, не можа да нанесе удар и след кратко меле Костов улови.
 
В 58-ата минута Красимир Тодоров проби отляво и стреля в близкия ъгъл, но Георгиев улови. Секунди след това домакините сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Тодоров да комбинира с Мирослав Маринов по десния фланг, а голмайсторът за врачани влезе в наказателното поле и опита удар, но отново Георгиев се намеси и изби в корнер.
 
 
В 80-ата минута резервата Лукас Диас шутира с левия крак, но Костов изби. Секунди след това Александър Александър от домакините си отбеляза нелеп автогол. Виктор Василев получи топката зад защитата на Царско село, нахлу по левия фланг и пробва да преодолее Георгиев. Стражът отрази, но топката се удари в  Александър Александров и премина зад голлинията.
 
В 87-ата минута Милчо Ангелов като по чудо не изравни. Нападателят засече центриране отдясно, но ударът му с глава излезе в аут. Три по-късно 19-годишният Георги Николов се откъсна сам срещу вратаря на "царете", но си поведе лошо топката и Георгиев я улови. В добавеното време Ненов бе изведен очи в очи с Георгиев, но стражът на Царско село спаси изстрела на нападателя.
 

ЦАРСКО СЕЛО - БОТЕВ ВР 1:2

0:1 Мирослав Маринов (2)

1:1 Димо Бакалов (45)

1:2 Александър Александров (81-авт)

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

ЦАРСКО СЕЛО: 1. Янко Георгиев, 6. Иван Бандаловски, 7. Димо Бакалов, 8. Ален Стеванович, 10. Лъчезар Балтанов, 21. Венцислав Василев, 22. Милан Йокич, 25. Александър Александров, 29. Меси Мезу, 83.  Христо Попадийн, 93. Васил Шопов

 

 

БОТЕВ ВР:  76. Красимир Костов, 5. Костадин Ничев, 77. Мартин Николов, 88. Йоан Бауренски, 28. Красимир Тодоров, 20. Дориан Бабунски, 15. Мирослав Маринов, 18. Илия Миланов, 11. Виктор Василев, 2. Валери Христов, 6. Антонио Георгиев

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки