Сензациите в пресата: Футболист на Левски лъсна в скандален клип, Фенербахче се ослушва за Недялков

„Сините“ опитват да вдигнат Боби за Арда, само веднъж е имало 3 поредни загуби на „Герена“, Гърция иска по-ранен старт заради Лудогорец и още…

Сензациите в пресата: Футболист на Левски лъсна в скандален клип, Фенербахче се ослушва за Недялков

Сензациите в пресата днес, събота, 07 август 2021 година:

„Тема спорт“: Здравко Димитров лъсна в скандален видеоклип

Скандален видеоклип с футболиста на Левски Здравко Димитров възмути футболната общественост. Той се върти в интернет от няколко дни. На него се вижда как играчът на сините се самозадоволява в съблекалнята на "Герена". Димитров държи и телефон в ръка. Не е ясно кой е направил видеото и дали това е негов съотборник. Преди време в подобен скандал се замеси и Иван Горанов, който наскоро се завърна в Левски. Тогава клубът и самият футболист излязоха с позиции. Сега реакция от "Герена" нямаше. Такава липсваше и от 22-годишния флангови нападател. Появата в публичното пространство на видеото обаче може да доведе до последствия за Димитров. Той дори може да изхвърчи от състава за домакинството на Арда. Двубоят е утре от 21:00 часа на "Георги Аспарухов". Мачът е от изключителна важност за Левски. Причината е, че клубът потегли в първенството с две поредни загуби - 1:2 у дома от Славия и 0:2 при гостуването на Ботев Враца. Те сериозно разклатиха поста на треньора Живко Миланов. Ако се стигне до трето поражение, няма да е изненада, ако бъде освободен.

„Мач Телеграф“: В Гърция искат по-ранен старт заради Лудогорец

Още сме в началото на сезона, а сега един треньор много често може да има грешна преценка за градежа на своя отбор. Причината - не познава добре съперниците си. И това се видя нагледно в мача между Олимпиакос и Лудогорец, когато треньорът Педро Мартинш нямаше ясен план за игра. Или по-скоро това, което той беше подготвил, не се случи. Все още в съзнанието ни е първото полувреме, когато португалецът пусна Пиер Кунде като халф редом до Мади Камара, а именно там футболистите на Лудогорец намериха слабото звено. Правеха бързи атаки, с по едно докосване, докато Кунде, който не е класически дефанзивен халф, изнемогваше. Остана усещането, че треньорът на Лудогорец е прочел слабостите, които Олимпиакос показа в първия мач с Нефтчи и инвестира точно там. С избраната от него формация и с тези халф-бекове, а именно Лала и Рябчук, Олимпиакос не постигна много в атакуващата фаза през първото полувреме. Така Олимпиакос стана лесно управляем за Лудогорец, който трябваше да се грижи главно за Валбуена и Камара и скоро успя да ги спре. Историята на играта казва, че Олимпиакос от второто полувреме, беше друг отбор, благодарение на елементите, внесени в играта от Мвила, Андруцос, Агибу Камара и Ел Араби. Не е нужно човек да има дълбоки познания или опит в треньорството, за да осъзнае, че ако имаше повече официални мачове до сега, Олимпиакос щеше да бъде по-добре подготвен да се изправи пред ситуации като тези, които откри пред себе си в първия мач срещу Лудогорец. Това беше основният проблем на Олимпиакос: че играе срещу отбор, който има пет официални мача повече. Българите бяха в ритъм, което направи домакините уязвими. Трудностите, с които се е сблъсквал Олимпиакос, загубата на ПАОК срещу Бохемианс, отпаданията на АЕК и Арис имат обща отправна точка: липса на официални мачове. Всички противникови отбори на гръцките тимове имаха повече срещи до момента. Точно това е причината професионалната футболна общност да реши, че трябва да промени датите на първенството. Футболът трябва да функционира в реалистична среда. Сякаш считаме за даденост, че гръцките отбори ще прескочат съперниците си през юли и в първите дни на август. Но реално това са най-важните мачове за европейската година. Вече не можем да продължаваме да бъдем неподготвени в тези мачове срещу отбори, които са намерили ритъм. Интересът е общ, затова те трябва да намерят начин да дадат официални игри на отборите, които ще играят в Европа през лятото. Светът на европейския футбол се промени. Време е гръцкият футбол да се промени, ако не иска да бъде напълно изгонен от Европа.

„Тема спорт“: Фенербахче се ослушва за Недялков

Мениджъри са предлагали капитана на Лудогорец Антон Недялков на турския гранд Фенербахче, пише местната преса. Причината е, че клубът ще продаде титулярния си ляв защитник Канер Еркин и се оглежда за негов заместник. Малко вероятно е обаче на този етап да се стигне до трансфер на Недялков при комшиите. Причината е, че националът е ключова фигура в състава на орлите. От този сезон Недялков, който може да играе както на фланга, така и в центъра на защитата, е и капитан на тима. Той наследи лентата от напусналия халф Светослав Дяков. Последният се завърна в родния Пирин Благоевград през лятото като свободен агент, след като не получи предложение за нов договор. Вариант пред Фенербахче за ляв защитник е и турският национал Умут Мераш от Льо Авър.

„Мач Телеграф“: Само веднъж е имало 3 поредни загуби на „Герена“
Левски ще търси първи точки за сезона в домакинството срещу Арда. Ако обаче „сините" се провалят отново, това ще бъде трета поредна загуба на „Герена“. През този сезон те паднаха в своя дом от Славия с 1:2, а в последното си домакинство за миналия отстъпиха със същия резултат и на Ботев Пд. Ако пак се стигне до загуба, за втори път в историята ще Левски ще нареди три поредни поражения на „Георги Аспарухов". Първата поредица бе доста по-дълга - в началото на 2020-а, когато бяха счупени всички антирекорди. Тогава, под ръководството на Петър Хубчев и на Георги Тодоров, Левски загуби цели шест последователни шампионатни мача на собствен терен. Сега трябва да се избегне друг антирекорд - без точка в първите три кръга.

„Тема спорт“: Ротариу се изкачва в йерархията на „орлите“

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас е много доволен от представянето на румънеца Дорин Ротариу. Той бе привлечен по време на лятната подготовка, фланговият нападател обаче имаше да наваксва кондиционно. Това бе и причината от началото на сезона често да влиза в групата за мачовете, но така и да не се появява на терена. Все пак Ротариу направи силен дебют в Първа лига. Той влезе през втората част на домакинството с ЦСКА 1948. В него Дорин реализира първия си гол в родния шампионат, а наред с това подхвана атаката, от която падна третото попадение в мрежата на гостите. Скоро се очаква Ротариу да получи минути и в евротурнирите. Със сигурност той ще играе в следващия шампионатен мач на орлите. През този уикенд Лудогорец няма мач, след като Спортно-техническата комисия към БФС отложи визитата на ЦСКА. В четвъртия кръг разградчани гостуват на Арда. Двубоят е на 15 август, неделя, от 21:00 часа. 

„Мач Телеграф“: „Сините“ опитват да вдигнат Боби за Арда
Левски ще направи всичко възможно, за да вдигне Боби Цонев за мача с Арда в неделя. Халфът последва брат си Ради, който получи травма в първи кръг, и се контузи във втория - при гостуването на Ботев (Вр), загубено с 0:2 от „сините“.  Има възможност Боби да играе срещу тима от Кърджали, но тя не е особено голяма. Очаква се за първи път като титуляр за Левски от началото на сезона да играе Андриан Краев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки