НА ВЪРХА: Черно море дойде, видя и победи Берое, излезе начело в Efbet лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родриго и Касми вкараха за 2:0, спряха победната серия на "зелените"

НА ВЪРХА: Черно море дойде, видя и победи Берое, излезе начело в Efbet лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море прекъсна добрата серия на Берое от две поредни победи в старта на efbet Лига, след като победи в сблъсъка им в Стара Загора с 2:0.

Варненци нанесоха своите удари веднага след почивката и това се оказа ключово за изхода на двубоя. 

Домакините от Стара Загора започнаха силно срещата. Кийлън Лебон проби по лявото крило в 4-та минута и подаде в наказателното поле. Топката се озова в Илиян Стефанов около точката за дузпата, но шутът му по земя се отби в гредата. Абубакар Тунгара стреля при добавката, но Георги Георгиев реагира отлично. От последвалия ъглов удар Тунгара игра с глава, но Георгиев реагира за втори път отлично. 

 В 16-та минута Родриго бе изведен зад защитата и останал сам срещу Бакер, вкара топката в мрежата. Нападателят обаче бе в засада, която по-късно бе маркирана. Кийлън Лебон продължи да тормози защитата на Черно море. В 20-та минута французинът надбяга без проблеми Живко Атанасов на левия флаг и навлезе в наказателното поле. Лебон направи едно излишно докосване на топката, а и бе пресрещнат от Влатко Дробаров. В крайна сметка от ситуацията не излезе нищо опасно и кълбото напусна очертанията на терена.  

Черно море отговори 5 минути по-късно. Топката се озова в Касми на десния фланг, но ударът му бе блокиран от Джуниет Али. Впоследствие кълбото попадна у Родриго, който си отвори коридор със замахване и стреля по земя. Нордин Бакер бе на мястото си и плонжира на тревата, за да избие с една ръка в корнер. Кукула и Илиян Стефанов разиграха с едно докосване за Берое в 28-та минута. Последният стреля извън наказателното поле, но шутът му не намери очертанията на вратата. 

Малко преди края на първата част Абубакар Тунгара получи добра възможност за удар. Един от най-активните за Берое стреля по земя, но Георги Георгиев бе на място и нямаше проблем да улови. 

Черно море откри резултата в самото начало на второто полувреме. Родриго се разписа във втори пореден двубой. Той получи подаване по земя от Васил Панайотов и с едно докосване не остави шансове на Нордин Бакер - 1:0 за "моряците".

Варненци удвоиха своя аванс в 56-та минута. Файсел Касми бе точен след лошо избиване на Нордин Бакер. Стефан Велев центрира отдясно и вратарят на домакините прати топката на крака на Касми. Той шутира през краката на стража и направи резултата 2:0 за гостите. 

Берое опита да се върне в мача в 65-та минута, когато Кукула комбинира с появилия се от пейката Умар Камара. Той финтира браниетл на гостите и върна топката на дузпата, където чакаше Кукула. Пабло Алварес успя да отклони леко топката и това попречи на играча на Берое да нанесе по-добър удар. 

Домакините имаха претенция за дузпа в 72-та минута. Виктор Попов върна слабо една топка към свой съотборник и Кукула успя да я пресече. Той премина Георги Георгиев и се строполи в наказателното поле. Футболистът с номер 7 претендираше, че е фаулиран от Влатко Дробаров, но Волен Чинков не отсъди нарушение и респективно дузпа. ВАР потвърди правотата на съдийското решение. В 74-ата минута Кукула отправи страхотен удар от фал, но топката се отби в горната греда.Берое се отвори в търсене на гол и това позволи на Родриго да създаде добра възможност за Черно море в 78-та минута. Той показа техническия си арсенал, а след това стреля по земя, но неточно. 

В последната минута от редовното време Зе Гомеш бе изведен сам срещу Бакер и реализира. Той обаче бе зад отбраната и след проверка с ВАР бе отсъдена засада. 

Берое - Черно море 0:2
0:1 Родриго 47
0:2 Касми 56

Стартови състави:

Стартови състави:

Берое: Бакер, Али, Сако, Цветков, Есрон Коста, Стефанов, Мечев, Перейра, Лебон, Хаджиев, Тунгара

Черно море: Георгиев, Атанасов, Дробаров, Панов, Попов, Панайотов, Пабло Гарсия, Андраде, Касми, Велев, Родриго Да Силва

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки