Сензациите в пресата: Араби с оферта за „синята“ цел Боруков, ЦСКА с 83.3% шанс да продължи

Последният нов в Локо Пд дебютира, вдигат Салинас за Копенхаген, 2 загуби с 3 гола за Стойчо в 102 гостувания, Дробаров в полезрението на Ясен, Десподов с извънредни тренировки и още…

Сензациите в пресата: Араби с оферта за „синята“ цел Боруков, ЦСКА с 83.3% шанс да продължи
Сензациите в пресата днес, понеделник, 09 август 2021 година: 

„Мач Телеграф“: Араби с оферта за „синята“ цел Боруков
Отборът от Саудитска Арабия Халидж е изпратил официална оферта за младежкия национал Преслав Боруков. Както е известно, един от най-големите ни таланти е силно желан от Левски и дори е водил преговори с Наско Сираков. За момента обаче той не е дал отговор на родния си клуб, защото очаква оферти от чужбина, а такива не липсват. Халидж е воден от треньора Деян Арсов, а в тима има само четирима чужденци - ганаецът Самуел Сарфо, камерунецът Яник Дженг, тунизиецът Мондер Гуесми и бразилецът Диего Миранда. Тимът е базиран в град Сайхат със 115 000 жители. Боруков направи много силен минал сезон, като с екипа на Етър вкара 12 гола. „Болярите“ обаче изпаднаха и той стана свободен агент. Това, че от Халидж са пратили оферта за Боруков, обаче не значи, че той ще приеме, като всичко е въпрос на преговори.

„Тема спорт“: Само 2 загуби с 3 гола за Стойчо в 102 гостувания

За да отпадне от Осиек в редовното време на реванша в Хърватска, ЦСКА трябва да загуби с поне 3 гола разлика. Шансовете за това обаче не изглеждат никак големи, ако се разглежда статистиката на Стойчо Младенов начело на армейците. В петте си периода като старши треньор на ЦСКА Екзекутора е водил тима в 205 двубоя. В 102 от тях армейците са гостували, като едва в 2 губят с повече от два гола разлика. На 13 август 2003-та пред 66 000 зрители на стадион "Кемал Ататюрк" Галатасарай побеждава червените с 3:0 в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Две седмици по-късно турците повтарят резултата и в София. Тогава сините фенове кръщават Екзекутора Тройчо Младенов. Прякор, който след последния период на Стойчо на "Армията" не им дава чак толкова поводи за усмивки заради поредицата от дербита, в които ЦСКА начело с Младенов вкарва по 3 гола на Левски. Вторият и последен случай, в който ЦСКА на Стойчо губи толкова тежко при гостуване, е 10 години по-късно. На 10 август 2013-а Лудогорец печели с 3:0 у дома срещу армейците, а за победата са точни Моци, Безяк и Марселиньо. Тогава обаче ЦСКА е с насипен състав, който е селектиран от плажовете в дните преди старта на шампионата.

„Тема спорт“: ЦСКА с 83.3% шанс да продължи напред

ЦСКА победи Осиек с 4:2 на стадион "Васил Левски" в първи мач от третия кръг на Лигата на конференциите. Изхождайки от статистиката, в Борисовата градина могат да бъдат оптимисти преди реванша в Хърватска тази седмица. В историята си армейците побеждават в 30 от случаите, в които домакинстват в първия мач на елиминационни двубои в евро-турнирите. Те продължават напред в 25 от тези случаи, като са отстранявани единствено от много силни за времето си отбори - Вашаш, Ференцварош, Ювентус, Валенсия и Байерн Мюнхен. В процентно отношение цифрите сочат - цели 83,3 процента шанс за ЦСКА да елиминира Осиек след успеха си в първата среща. Още по-стряскаща за хърватите е моментната серия на червените. От гореспоменатите срещи с баварците в полуфиналите за КЕШ през сезон

„Мач Телеграф“: Първият трансфер на Ганчев отиде в Малта

Вратарят Георги Китанов подписа договор с малтийския Флориана. Стражът е първият играч, който Гриша Ганчев привлече след идването си на „Армията“. Роденият в Благоевград вратар дебютира в българския елит с екипа на Черно море. В кариерата си Китанов е обличал екипите още на румънските Астра Гюргево и Петролул Плоещ. Флориана пък се класира едно място над изпадащите през миналия сезон.

„Тема спорт“: Последният нов в Локо Пд дебютира на „Паркен“

Последното попълнение на Локомотив Пловдив Шакил Сно тръгва с тима за реванша срещу Копенхаген. Двубоят на "Паркен" е в четвъртък, 12 август, от 21:00 часа. Нидерландецът подписа контракт с черно-белите за 3 сезона. Крилото е роден на 5 януари 1996 година в Амстердам. Юноша е на Аякс. Играл е за отборите на Алмере Сити и Телстар. За последно се е състезавал за Аалесунд. Със сигурност треньорът на Локо Пловдив планира да даде игрови минути на Сно в реванша. В първия мач срещу Копенхаген, завършил 1:1 на "Лута", дебют направи друг новопривлечен от пловдивчани - французинът Венсан Марсел. Подготовка с Локо от днес започва и северномакедонецът Марко Ферукоски. Той е роден на 26 май 1999 година във Франкфурт на Майн и притежава германски паспорт. Марко е висок 176 сантиметра и тежи 63 килограма, може да играе по целия ляв фланг - и като защитник, и като крило. Преди време Ферукоски е считан за един от най-големите таланти на Кикерс Офенбах. Викан е в националния отбор на Северна Македония до 17, 19 и 21 година. През 2019/20 играе за кратко в люксембургския Диферданж. От началото на 2020 преминава в друг клуб от регионалната лига на Германия - Байерн Алценау. През миналия сезон той е несменяем титуляр в състава, като участва в 39 мача от първенството, в които вкарва 2 гола. Марко Ферукоски ще трябва да премине кратък пробен период, преди да подпише с Локо. 

„Мач Телеграф“: Локо Пд вдига Салинас за реванша в Дания

Лекарят на Локо Пловдив д-р Константин Павлов е бил оптимист, че бразилецът Лукас Салинас може да бъде възстановен за реванша с Копенхаген. Атакуващият халф се оплакваше от болки преди двубоя. На тонизиращата сутрешна тренировка е бил категоричен, че може да играе, но на загрявката е усетил ново напрежение и това принуди Александър Тунчев да направи промяна в състава си. Салинас обаче е по-добре. Проблемът му не е сериозен и надеждите са, че ще играе в Дания. Привлеченият за негов конкурент Айвън Ангелов получи пресилен червен картон в края на срещата и ще бъде наказан.

„Тема спорт“: Дробаров в полезрението на Ясен

Централният защитник на Черно море Влатко Дробаров е попаднал в полезрението на щаба на националния отбор. 28-годишният северномакедонец притежава български паспорт. Роденият в Скопие футболист има мачове за всички юношески и младежки формации на родината си. Той обаче няма двубои за мъжката селекция и поради тази причина има право да облече фланелката на трикольорите. А дали това ще се случи, ще разберем след две седмици, когато селекционерът Ясен Петров обяви повиквателните. През септември на България предстоят 3 световни квалификации - на 2 септември гостуваме на европейския шампион Италия, на 5-и приемаме Литва, а на 8-и играем контрола с Грузия. Ясен Петров, който е бивш треньор на моряците, има и други избраници от "Тича" в състава си. Той разчита на вратаря Георги Георгиев, универсалния Даниел Димов, както и на доскорошния плеймейкър на тима Илиан Илиев-младши. Последният бе продаден това лято на кипърския Аполон Лимасол. Дробаров бе привлечен в Черно море през миналия сезон. Той пристигна на "Тича" след старта на кампанията. Присъедини се към варненци като свободен агент в края на октомври 2020 година. Бързо обаче си завоюва титулярно място в състава на Илиан Илиев. Високият 187 сантиметра защитник участва в 18 шампионатни мача през 2020/21 и вкара 1 гол. Бе на терена и в един двубой за купата. През този сезон взе участие и в трите срещи за първенство на варненци. Той и съотборниците му още не са допуснали гол и оглавиха временното класиране. Влатко Дробаров е носил и екипите на кипърския Арис Лимасол, арменския Бананц, мексиканския Мурциелагос и Оход (Саудитска Арабия). В страната си е играл за Скопие, Напредак Кичево, Тетекс и Беласица Струмица. А преди да се присъедини към Черно море бе част от Керала Бластърс (б.а. - там игра и Димитър Бербатов) в индийската Суперлига.

„Тема спорт“: Кирил Десподов с извънредни тренировки

Фланговият нападател на Лудогорец Кирил Десподов провежда извънредни тренировки преди реванша с Олимпиакос от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Националът остава след всяко занимание на орлите, за да изпълнява преки свободни удари. Именно по този начин той се разписа на "Йоргос Караискакис" в първия двубой. Той откри резултата в 50-ата минута, пращайки топката в левия ъгъл на Цолакис. Вчера Десподов пусна видео с изпълненията си в една от социалните мрежи. Към клипа крилото написа: "100 процента здрава работа". Кирил стартира много силно кампанията. Той се разписа веднъж в два мача в Първа лига. В двубоите от Шампионската лига той е несменяем титуляр. В петте сблъсъка от турнира на богатите той се разписа два пъти - освен че вкара на Олимпиакос (1:1), донесе и победата с 1:0 в реванша срещу беларуския Шахтьор Солигорск.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки