Тухел обясни вратарската смяна и заяви: Победата ни е заслужена

„Имахме план, който следвахме“

Тухел обясни вратарската смяна и заяви: Победата ни е заслужена

Мениджърът на новия европейски супрешампион Челси - Томас Тухел, сподели след успеха с дузпи над Виляреал във финала за Суперкупата, че заедно с останалите от треньорския щаб и футболистите са имали план как да действат, ако се стигне до наказателни удара, както се и случи.

В края на продълженията германският тактик смени титулярния страж Едуард Менди с Кепа Арисабалага, който спаси две дузпи и помогна за спечелването на трофея.

„Това не беше нещо спонтанно. Говорихме го с вратарите още когато дойдохме тук и изиграхме първия си мач за Купата срещу Барнзли. Имахме статистика, бяхме подготвени и знаехме, че Кепа има най-добрият процент спасени дузпи. Нашият анализатор и треньорите на вратарите ми показаха данните, говорихме с играчите, че това може да се случи в елиминационни мачове, и оттогава те са наясно”, сподели Тухел.

„Страхотно е как Еди приема това. Проведохме този разговор още преди мача с Барнзли и оттогава те знаят. Ние правим това, което е добре за тима. Беше необходимо да го направим и се радвам, че всичко сработи. Има доказателства, че Кепа е по-добър при дузпите. Тези момчета са отборни играчи. Доволен съм от Кепа, както и от Еди”, каза още наставникът на Челси.

„Самият мач беше много тежък. В първите 30 минути играхме отлично. След това намалихме темпото и Виляреал изравни. Победата ни обаче е заслужена!“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки