В ИТАЛИЯ: ЦСКА иска 3 млн. евро от Монца за Антов

„Червените“ пращат бранителя под наем в отбора на Берлускони

В ИТАЛИЯ: ЦСКА иска 3 млн. евро от Монца за Антов

Един от основните футболисти на ЦСКА и любимец на Стойчо Младенов - Валентин Антов, почти сигурно ще продължи кариерата си във втородивизионния италиански Монца.

Клубът е собственост на бившия президент на Милан Силвио Берлускони и има сериозни амбиции за влизане в Серия А.

За трансфера съобщи журналистът Николо Скира.

"Има сделка! Валентин Антов преминава в Монца от ЦСКА София", гласеше кратката му публикация в Туитър, която за минути обиколи медиите.

Според източници от Апенините сделката между ЦСКА и Монца ще е за наем.

20-годишният национал ще струва 500 хил. евро на италианците до края на сезона, а ако искат да го задържат за постоянно през следващото лято, ще трябва да извадят още 2,5 милиона евро.

Откупуването на Антов ще стане задължително, ако тимът достигне до промоция, а той запише определен процент участия в срещите на тима в Серия Б.

Това ще е втори престой на Апенините за юношата на червените. Защитникът прекара пролетния полусезон под наем в Болоня. Изигра 5 мача в италианския елит и остави нелоши впечатления с изявите си. Треньорът Синиша Михайлович желаеше българинът да остане за постоянно в състава, но Болоня и ЦСКА така и не стигнаха до споразумение.

Веднага след завръщането на Антов при армейците през това лято, те започнаха да му търсят купувач. Личното желание на играча също бе да продължи развитието си в чужбина, а старши треньорът Стойчо Младенов обяви, че би подкрепил трансфер на защитника.

Тези дни предстоят финални разговори между ЦСКА и Монца, като двата клуба трябва да уточнят дали родният национал ще се присъедини към новите си съотборници още през следващата седмица, или малко по-късно.

Монца започва сезона в Серия Б с гостуване на Реджина на 22 август, неделя от 19:00 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки