Стойчо Младенов: Отложиха не само нашия мач и така трябва да бъде!

„Двубоите в Европа са изключително важни за коефициента на България“, подчерта наставникът на ЦСКА

Стойчо Младенов: Отложиха не само нашия мач и така трябва да бъде!
Стойчо Младенов коментира отлагането на мача от 4-ия кръг на efbet Лига между водения от него отбор на ЦСКА и този на новака в елита Локомотив (София). 

Наставникът на „червените“, които продължават участието си в квалификациите за турнира Лига на конференциите, смята решението на Спортно-техническата комисия към БФС за правилно и посочи, че двубоят на Лудогорец с Арда също бе отложен заради ангажиментите в Европа на шампионите от Разград. 

„Този успех искаме да го посветим на Димитър Якимов, който вчера имаше рожден ден и да му пожелаем здраве и щастие. Всички видяха, че имахме възможността да отбележим, което ни даде допълнително самочувствие и увереност. Грешното бе, че с прибрахме до наказателното си поле. По този начин позволихме на противника да създава суматоха чрез центрирания. Те бяха по агресивни, но и съдията им го позволи. Важна е обаче крайната цел. Поздравявам играчите си за тактическата дисциплина”, каза Младенов при завръщането на ЦСКА от Осиек.

„Не отложиха само нашия мач. Отложиха и на Лудогорец мача. Така трябва и да бъде. Мачовете в УЕФА са изключително важни за коефициента на България. Надявам се, че ще успеем да възстановим играчите в този период и ще ги подготвим физически, защото виждате, че имаме проблеми от това естество. Надявам се да получим точната информация за Виктория Пилзен и да изберем нужния подход, за да можем да се справим”, продължи той.

„Това правило за головете на чужд терен е добре за футбола, защото се играе по-открито и става по-зрелищно. Това нещо е в плюс за развитието на футбола. Прекалено говорим за трансфери, така се влияе на психиката му, а не искам това да се случва. На този етап нямам никаква информация за Вальо Антов”, завърши наставникът на ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки