ФАЛСТАРТ ЗА ШАМПИОНА: Байерн взе само точка от Гладбах (ВИДЕО)

23 000 гледаха официалния дебют на Юлиан Нагелсман начело на баварците

ФАЛСТАРТ ЗА ШАМПИОНА: Байерн взе само точка от Гладбах (ВИДЕО)
Фалстарт за Байерн Мюнхен в Германия! Шампионите взеха само точка при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах). Мачът от първия кръг на Бундеслигата завърши при резултат 1:1. Двубоят се игра пред 23 000 зрители и предложи зрелище, като и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победата. Голът за домакините отбеляза французинът Аласан Плеа. Роберт Левандовски изравни.
 
Двубоят бе официален дебют за новия треньор Юлиан Нагелсман начело на Байерн. Борусия също е воден от нов треньор - Адолф Хютер, който беше назначен след незадоволителното представяне на тима през миналия сезон. В него "жребчетата" завършиха осми и не се класираха за евротурнирите. 
 
Домаините откриха в 10-ата минута. Ларс Щиндл пусна извеждащо подаване към Аласан Плеа, който разстреля Нойер.
 
Последваха две добри възможност за Роберт Левандовски, но той ги пропиля. Полският национал все пак се реваншира в 43-ата минута, когато си спечели пространство в наказателното поле след ъглов удар и вкара за 1:1.
 
През втората част играта бе доста оспорвана. Левандовски и Щиндк се отличиха с пропуски за двата отбора.
 
В последните минути домакините поискаха дузпа, но след разглеждане от VAR, такава не беше отсъдена. Две минути по-късно "зебрите" пак поискаха 11-метров наказателен удар, но реферът беше категоричен.
 
Така Байерн започна защитата на титлата с издънка. На тима му предстои среща за Суперкупата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) на 17 август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки