ЛУД МАЧ НА "ОВЧА КУПЕЛ": Славия се върна от ада, но надви Берое с 3:2 (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

"Белите" на два пъти изоставаха в резултата, VAR им даде дузпа, гостите с куриозни пропуски

ЛУД МАЧ НА "ОВЧА КУПЕЛ": Славия се върна от ада, но надви Берое с 3:2 (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Славия победи Берое с 3:2 в шоу с много положения и обрати на стадиона в столичния квартал Овча купел. Точни за домакините бяха Тони Тасев, Радослав Кирилов и Калоян Кръстев, докато за гостите от Берое точни бяха Ерсон Кукула и Омар Камара.

Сблъсъкът на стадион „Славия“ в столичния квартал Овча Купел започна вихрено и гостите поведоха още в 6-ата минута след гол на Ерсон Кукула, дошъл след подаване на Абубакар Тунгара. След попадението домакините упражниха сериозен натиск към вратата на Нордин Бакер, която даде резултат 7 минути преди края на първото полувреме, когато Тони Тасев бе фаулиран в наказателното поле на гостите и реализира отсъдената дузпа.

Втората част на мача отново предложи много интересни положения, като само три минути след началото резервата Омар Камара вкара след заучено положение при пряк свободен удар. Друга резерва, но в състава на гостите – Радослав Кирилов, вкара малко след изтичането на час игра и отново изравни резултата. Той бе в основата на третия гол за Славия, след като направи асистенция към Калоян Кръстев в 72-ата минута, който оформи крайния резултат 3:2 за Славия.



Домакините първи получиха шанс да обстрелват вратата на Нордин Бакер, но след удар от пряк свободен удар на Тони Тасев топката кацна върху мрежата.

Гостите обаче нанесоха съкрушителен удар в 6-ата минута, когато Абубакар Тунгара изведе много добре централния нападател на старозагорци Ерсон Кукула, който се измъкна от защитата на Славия и с удар от дясно по диагонала матира Светослав Вуцов - 1:0 за Берое!

Секунди по-късно Берое можеше да вкара втори гол след нескопосано връщане на топката от капитана Андреа Христов към вратаря Вуцов. Топката стигна до голмайстора Кукула, чиито удар обаче бе спасен от вратаря на „белите“.



След това вихрено начало на срещата, двата отбора успокоиха играта и започнаха да действат с постепенни атаки. С пропуск се отчете Ертан Томбак, който си изработи ситуация да обстрелва вратата на заралиите, но ударът му мина встрани. Малко по-късно Петер Макрилос се измъкна от Александър Цветков, но изстрелът с левия крак на австралиеца мина над вратата.

Домакините продължиха да натискат и в 30-ата минута Георги Вълчев получи „подарък“ от Александър Василев, който изчисти топката в краката на халфа, но ударът му от около 15 метра мина вляво от вратата на Берое.

В 36-ата минута Славия имаше претенции, че Омар Сако е фаулирал Тони Тасев в наказателното поле. Затова главният съдия Станислав Тодоров трябваше да се консултира с Видео асистент рефера, след което той посочи бялата точка. Зад топката застана фаулираният Тасев, който не пропусна и изравни резултата в 38-ата минута с първия си гол с фланелката на „белите“.



До края на полувремето Славия продължи да натиска в търсене на обрат в резултата, докато гостите бяха стъписани от изравнителното попадение. В същото време хората на Петър Колев получаваха шансове след грешки на бранителите в бяло.

Второто полувреме започна вихрено, както и първата част. Още в 48-ата минута гостите се възползваха по най-добрия начин от един пряк свободен удар, който заралии изиграха по заучен начин. Симеон Мечев подаде меко към влезлия на почивката Омар Камара, която бе забравен от защитата на Славия и за втори път разпечата вратата на Вуцов.

Голът на гостите стъписа Славия, който се хвърли да атакува. Минута по-късно обаче гостите от Стара Загора направиха невероятна контраатака, при която четирима играчи на Берое се оказаха срещу един защитник в бяло и вратаря Вуцов. Хората на Петър Колев обаче направиха по-трудното и не успяха да отбележат, след като Вуцов направи страхотно спасяване при удара на Кукула.



В 59-ата минута влезлият като резерва в тима на Славия Радослав Кирилов върна паритета в срещата. 4 минути след появата си в игра той овладя добре пас в наказателното поле на гостите, нагласи си топката и стреля неспасяемо към вратата на Бекер - 2:2.

22 минути преди края на мача на терена се появи Мартин Камбуров, който търси своя 253-и гол в елита на България. това би го изравнило на върха при голмайсторите с легендата на ЦСКА и Берое Петър Жеков.

Сладващият гол в мача обаче отново бе във вратата на заралии. Тогава Радослав Кирилов направи силен рейд по лявото крило и сервира топката на колегата си в атака Калоян Кръстев само на метър от вратата на Берое. Деветката на "белите" не се затрудни и вкара за 3:2, оформяйки обрата в мача.

Славия - Берое 3:2
0:1 Кукула 6
1:1 Тасев 38 дузпа
1:2 Камара 48
2:2 Кирилов 58
3:2 Кръстев 72

Славия: Вуцов, Томбак, Христов, Виячки, Соарес, Дост, Вълчев, Макрилос, Стоев, Тасев и Кръстев

Берое: Бакер, Сако, Цветков, Кукула, Стефанов, Мечев, Василев, Фуртадо, Лебон, Хаджиев и Тунгара

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки