Сензациите в пресата: ЦСКА – Лудогорец на 13 октомври, Пардю пак замина за Англия

Двама „армейци“ висят за реванша с Пилзен, без ВАР за плейофа с чехите, Сираков ще налага солидни глоби, Флорентино иска Реал във Висшата лига и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА – Лудогорец на 13 октомври, Пардю пак замина за Англия

Сензациите в пресата днес, неделя, 15 август 2021 година:

„Тема спорт“: ЦСКА – Лудогорец на 13 октомври

В правилника на БФС има предвидени резервни дати за подобни случаи и именно според наредбата дербито между „армейците“ и „орлите“ на „Българска армия“ трябва да се играе на 13 октомври, пише dsport.bg. „Отложени срещи се провеждат на дати, фиксирани в програмата на първенството. Отложена среща се провежда на следващата първа възможна фиксирана дата“, пише в член 44, алинея 2 на правилника на БФС, който беше изменен преди началото на сезона. Големият проблем за клубовете идва от факта, че резервните дати съвпадат с паузите за мачовете на националните отбори. Справка с календара на БФС показва, че първите отложени мачове: Арда – ЦСКА и Локо (Пловдив) – Пирин, трябва да се състоят на 9 септември. Само ден по-рано националните имат контрола с Грузия. Дербито ЦСКА – Лудогорец пък трябва да се играе на 13 октомври, а в предишния ден България приема Северна Ирландия в световна квалификация. Последните за момента отложени мачове: Арда – Лудогорец и Локо (София) – ЦСКА, е предвидено да се изиграят на 17 ноември. Това е само два дни след гостуването на националите на Швейцария. Календарът на БФС предвижда и друг вариант. Това е периодът 15-17 декември, който е след последния предвиден за 2021 г. кръг от първенството. 

„Тема спорт“: Сираков ще налага солидни глоби

Собственикът на Левски Наско Сираков е вкарал във вътрешния правилник солени глоби за играчите, които не го спазват. Както е известно, той вече е разпоредил на футболистите, че им е забранено да използват мобилни телефони в съблекалнята на отбора. Причината за това решение е появилият се скандален клип на Здравко Димитров в медийното пространство. Който наруши тази заповед, ще отнесе глоба от 1000 лева. Санкциите за повторна постъпка пък са жестоки - ще последва дисциплинарно уволнение. Крилото на столичани заяви, че във видеото не прави това, което всички мислят, но феновете веднага реагираха и разпънаха транспарант по време на домакинството на Арда (0:2), с което съобщиха, че времето му е изтекло и той трябва да напусне клуба. Въпреки това Здравко Димитров започна като титуляр в снощното домакинство на Царско село. В разпространението на клипа е подозиран бившият футболист на сините Стивън Петков, но все още няма яснота дали нападателят го е направил. 

„Мач Телеграф“: Флорентино иска да премести Реал във Висшата лига на Англия

Реал Мадрид обмисля да напусне испанската Ла Лига, твърди „Мундо Депортиво“. Ръководството на Кралския клуб проучва правната възможност за преместване в друго първенство от Топ 5 на Европа. Предпочитаният вариант за президента на Реал Флорентино Перес е Висшата лига на Англия, но той не изключвал като възможности и италианската Серия А и дори Бундеслигата на Германия. Според „Мундо Депортиво“ босът на Белия балет бил готов на този краен ход заради конфликта си с президента на Ла Лига Хавиер Тебас. Причината била твърдата позиция на Тебас срещу създаването на европейска Суперлига, чийто основен застъпник е именно шефът на „Бернабеу“. Освен това Флорентино е против и сделката, която Ла Лига готви с инвестиционния фонд CVC. От Реал контрираха разкритията на „Мундо Депортиво“ с официално комюнике, в което определиха информацията на вестника като напълно невярна, абсурдна и невъзможна.

„Тема спорт“: Пардю пак замина за Англия

Съветникът на акционерите на ЦСКА по футболните въпроси Алън Пардю отново е в Англия. Британецът присъства на стадион "Градски върт" за реванша срещу Осиек (1:1), като в Хърватска е пристигнал именно от Острова. Пардю не е бил в България след назначаването на Стойчо Младенов като старши треньор на армейците, а двамата са разменили няколко думи след двубоя в четвъртък. Бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас е поздравил Младенов за отстраняването на Осиек и му е пожелал успех начело на тима. Британецът имаше главна роля в последните две селекции на тима, като Йоан Бай призна, че е преговарял именно с него относно пристигането си на "Армията".

„Мач Телеграф“: ЦСКА остана без ВАР за плейофа с чехите

Системата ВАР ще бъде на разположение на реферите за плейофа за влизане Шампионска лига на Малмьо и Лудогорец. За сметка на това обаче мачовете на ЦСКА срещу Виктория Пилзен няма да бъдат подпомагани от видеоасистент арбитри. От УЕФА са взели решение единствено срещите, които са последното стъпало преди групите в най-големия клубен турнир, да бъдат с ВАР система. Интересното е, че все още няма решение дали в груповата фаза на Лигата на конференциите ще има ВАР. Очаква се от УЕФА скоро да обявят дали това ще се случи. Сигурно е, че системата ще работи в груповата фаза на Шампионската лига и на Лига Европа, но не и за новия турнир на европейската централа.

„Тема спорт“: Двама от ЦСКА висят за реванша с Пилзен, халф на чехите аут за първия мач
Иван Турицов и Амос Юга трябва да бъдат много внимателни в първия мач от плейофите за влизане в Лигата на конференциите срещу Виктория Пилзен. Те имат по два жълти картона от началото на кампанията в Европа, а при трети ще бъдат наказани да пропуснат една среща. Такава е съдбата на дефанзивния халф на чехите Моду Ндиайе. Той ще гледа от трибуните първия сблъсък с ЦСКА, защото получи официални предупреждения в домакинството на Динамо Брест и в двете срещи с ТНС, като в реванша с уелсците бе заменен още в 30-ата минута. С по един картон в състава на армейците са Густаво Бусато, Жеферсон, Хамза Чатакович и Яник Вилдсхут. Ако те успеят да отстранят съперника си обаче, няма да бъдат застрашени от наказание, защото с началото на груповата фаза на Лигата на конференциите официалните предупреждения се изчистват. Първата среща между Виктория Пилзен и ЦСКА е в четвъртък, 19 август на "Досан Арена". На стадиона ще могат да присъстват най-много 7000 зрители, а централната трибуна ще остане празна заради противоепидемичните мерки на УЕФА. Вече пет мача от efbet Лигата бяха отложени заради участието на българските отбори в евротурнирите. Най-интересният от тях трябваше да бъде в третия кръг между ЦСКА и Лудогорец. Мнозина вече си задават кога тези срещи ще може да се изиграят.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки