РАЗКРИТИЕ: Ясен Петров вика петима от Локо Пд за Италия и Литва

Очаква се идната седмица селекционерът да обяви избраниците си за мачовете през септември

РАЗКРИТИЕ: Ясен Петров вика петима от Локо Пд за Италия и Литва

Петима футболисти на Локомотив (Пловдив) са попаднали в плановете на селекционера на националния отбор Ясен Петров за предстоящата повиквателна за мачовете в началото на септември.

На 2 септември трикольорите гостуват на еврошампиона Италия в световна квалификация, а три дни по-късно приемат Литва. На 8 септември е контрола с Грузия на "Васил Левски".

За тези три двубоя Петров може да повика следните играчи на черно-белите: Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Георги Минчев, Петър Витанов и Илко Пиргов.

Без вратаря останалите четирима бяха повикани от селекционера за последните три двубоя - проверките с Франция. Русия и Словакия.

Тогава в списъка беше и Момчил Цветанов, който обаче през лятото бе продаден в Южна Корея.

Очаква се Ясен Петров да обяви избраниците си за мачовете през септември следващата седмица, пише "Тема спорт".

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев пък се очаква да направи известни промени по състава за гостуването на Черно море в понеделник спрямо реванша с Копенхаген.

Младият наставник умува да пусне сред 11-те последните нови попълнения - Шакил Сно и Венсан Марсел. Двамата влязоха като смени на "Паркен". С оглед очакваната продажба на Карагарен Тунчев ще започне да налага Сно на дясното крило.

Конър Руан пък най-вероятно ще получи почивка за двубоя на "Тича" и на левия фланг ще стартира Марсел. Локомотив Пловдив започна сезона с две загуби от Лудогорец и Локо София и във Варна ще търси първа победа през кампанията. Моряците пък са без поражение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки