СЛЕД 253 ДНИ: Тодор Неделев отново титуляр за Ботев (Пловдив)

Във Враца очакват здрав сблъсък с „канарчетата“, картотекират последния си нов днес

СЛЕД 253 ДНИ: Тодор Неделев отново титуляр за Ботев (Пловдив)
Тодор Неделев ще се завърне в титулярния състав на л Ботев за гостуването на адашите от Враца!

Това разкриха пред „Мач Телеграф“ от щаба на „канарчетата“.

Халфът не е започвал за „жълто-черните“ от 1 първата минута вече 253 дни.

Той за последно беше в стартовата единадесеторка на Никулден миналата година. На 6 януари Ботев Пловдив прие ЦСКА в Коматево и падна с 0:3.

По-голямата загуба за отбора обаче дойде в 33-ата мин. на мача, когато Неделев получи тежка травма в коляното. Припомняме, че той се завърна в игра през настоящия сезон, но на този етап не е бил титуляр за тима си.

Очаква се старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич да извади от състава Мертенс, за да вкара Тодор Неделев в центъра на терена. Възможно е обаче специалистът да прати на пейката и Минков, което ще предизвика солидна рокада - Току ще мине като десен халф-бек, а Неделев ще застане зад нападателите.

Ботев Пловдив записа две победи от началото на сезона. Канарчетата надиграха Пирин Бл (2:1) и Славия (1:0) като двата успеха дойдоха в Коматево. Загубата от Черно море на "Тича" (0:2) затвърди тенденцията от пролетния дял на миналия сезон, че гостуванията са ахилесовата пета на тима, след като начело застана Азрудин Валентин.

До момента при босненеца Ботев е спечелил само две от деветте визити. На 20 май бе победен Левски с 2:1 на "Герена", а на 8 април днешният съперник Ботев Враца със същия резултата. В останалите 7 срещи пловдивчани записаха 4 равенства и 3 поражения. Трябва да се върнем година назад, на 11 юли 2020-а, за да открием друг успех навън.

Така за малко повече от една календарна година Ботев си е тръгнал с трите точки от чужд стадиона само 3 пъти. Твърде малко за отбор, чиито амбиции са за място в първата шестица, пише „Тема спорт“ и посочва, че ръководството на Ботев Враца ще картотекира днес в БФС последното ново попълнение на тима. Врачани вече имат целия наръч от документи, който ще подадат сутринта в централата, за да уредят с права бразилския атакуващ халф Матеус Казини.

Старши треньорът Даниел Моралес ще преценява в часовете преди срещата дали да го включи в групата въпреки по-късното присъединяване към тима. Играчът подписа с клуба за два сезона. 25-годишният Казини е плеймейкър, но може да действа и по двете крила. "Радвам се, че в Ботев повярваха в мен. Ще направя всичко възможно да помогна на тима да изпълни целите си", написа в профила си във Фейсбук Матеус, докато Моралес почти сигурно ще заложи на състава, победил Царско село като гост в последния кръг. През миналата седмица врачани надвиха с 2:0 Ксанти в контрола, играна в Правец.

Под Околчица очакват здрав сблъсък с канарчетата.

"Със сигурност Ботев Пловдив е съперник, който заслужава уважение и внимание. Имахме време да изгледаме всичките им мачове. Ще ни бъде много трудно. Естествено вярвам, че можем да ги победим. Ние се наслаждаваме на всеки ден, в който се трудим, тренираме и подобряваме играта си. Не сме натоварени с очаквания и всяка точка ни радва. За нас е прекрасно да продължат да ни подценяват. Важното е нашите фенове да ни вярват, а на специалистите нека отговарят футболистите ни на терена", коментира треньорът Даниел Моралес.

"Въпреки делничния ден и късния час - нека феновете са отново до нас", призоваха от ръководството на Ботев Вр.
Строителите започнаха премахването на козирката на "Армията"

Тя няма да бъде взривяване, а ще бъде разрушавана постепенно с тежка механика

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки