Сензациите в пресата: Само един контузен в ЦСКА, Любо пред завръщане в Царско село

Клубове от елита душат около звездата на Марица, Малмьо е съперник №50 на Лудогорец в Европа, Георги Миланов отказал да бъде сменен, Живко със здраво конско на почивката и още…

Сензациите в пресата: Само един контузен в ЦСКА, Любо пред завръщане в Царско село

Сензациите в пресата днес, понеделник, 16 август 2021 година:

„Тема спорт“: Само Феде Варела остана в лазарета на ЦСКА
Лазаретът на ЦСКА постепенно започва да се изпразва и това е добрата новина за спортно-техническото ръководство на тима начело със Стойчо Младенов. За предстоящите мачове с Виктория Пилзен от квалификациите за влизане в групите на Лигата на конференциите Екзекутора на Ливърпул обаче отново няма да може да разчита на полузащитника Феде Варела. Аржентинецът все още се възстановява от контузия и ще бъде готов за игра в началото на септември. С основната група вече тренират на пълни обороти Тибо Вион, Йоан Бай и Мено Кох, който обаче продължава да изпитва болки и не е сигурно, че ще може да вземе участие в първия мач с Виктория Пилзен. Бисмарк Чарлс пък постепенно навлиза във форма и ще е добра алтернатива на Кайседо. При това положение опциите пред Стойчо Младенов стават все повече и той ще има по-богат набор от играчи, за да потърси оптимално представяне. С контузия все още е нападателят Радослав Живков, който по всяка вероятност ще е готов за игра след около 2 седмици. Почти сигурно след възстановяването си младокът ще бъде преотстъпен в Ботев Враца или в друг клуб.

„Мач Телеграф“: Малмьо е съперник №50 на Лудогорец в Европа

И тимът на Малмьо със сигурност ще остане запомнен завинаги в историята на Лудогорец. Този тим е 50-я съперник на „орлите“ в европейските клубни турнири и първи от Швеция. Евродебютът беше през 2012-а срещу Динамо Загреб. От тогава Лудогорец най-често се е срещал с Базел. С този швейцарски тим жребият го събра 3 пъти и бяха изиграни общо 6 мача. Два пъти и общо 4 мача „орлите“ изиграха срещу Динамо Загреб, Партизаи и Ференцварош, а срещу останалите си 45 съперника десеткратният шампион на България се е изправял само веднъж. С 42 от тях изигра по 2 мача, а в един двубой трябваше да се решава всичко срещу Мидтиланд, Будучност Подгорица и Динамо Брест. Споменатите три двубоя бяха през миналия сезон, а регламентът предвиждаше само по една среща заради пандемията.

„Тема спорт“: Георги Миланов отказал да бъде сменен
Халфът на Левски Георги Миланов започва да показва лидерски качества. Още през първото полувреме на двубоя с Царско село той получи удар в главата и му трябваха няколко секунди, докато се свести. След това в ситуацията дълго време му бе оказвана медицинска помощ. От спортно-техническия щаб на сините са били готови веднага да реагират и да направят смяна. Георги обаче категорично е отказал да напусне игрището и е заявил, че ще стисне зъби и ще помогне на колегите си. В крайна сметка именно Миланов бе с основна заслуга за изравнителното попадение на сините. В 58-ата минута той овладя лошо изчистване на халфа на Царско село Лъчезар Балтанов, напредна в пеналта и стреля, но вратарят Янко Георгиев спаси. При добавката обаче Борислав Цонев вкара.

„Тема спорт“: Живко със здраво конско на почивката

Треньорът на Левски Живко Миланов е дръпнал здраво конско на почивката на двубоя с Царско село. След първото полувреме сините губеха с 0:1, но през втората част успяха да направят обрат и да стигнат до първата си победа през сезона - 3:1. Най-много викове са отнесли централният защитник Георги Александров и Ивайло Найденов. Последният игра в този двубой като халф, а не като десен бек. Въпреки това двамата не се намесиха адекватно при попадението в мрежата на тима. Тон на висок глас са държали и тарторите Николай Михайлов и Валери Божинов. Явно всичко това е дало резултат, защото през вторите 45 минути играта на отбора бе коренно различна

„Мач Телеграф“: Клубове от елита душат около звездата на Марица

Треньорът на Марица Пловдив Николай Димитров–Ноко призна, че към младата му звезда Мариян Тонев вече има интерес от отбори от елита на България. Роденият през 1999 година нападател направи страхотни мачове от началото на сезона във Втора лига. Той вече наниза 7 гола в петте мача на Марица. „Мариян наистина играе много добре. Вече има интерес към него, но той има договор за още две години. По-важното при него, както и при останалите играчи, е, че те работят усилено на тренировките и се влагат максимално“, заяви Ноко пред „Мач Телеграф“. Той добави, че именно това е една от основните причини за успеха на Марица. Пловдивчани имат 13 точки.

„Тема спорт“: Спрягат Любо Пенев за завръщане в Царско село

Любослав Пенев може да се завърне в Царско село. Такива информации се появиха в социалните мрежи и форумите. Отборът не стартира добре кампанията. В събота царете загубиха с 1:3 от Левски на "Герена", въпреки че водеха до почивката с 1:0. Успехът пък бе първи за сините, а тимът от Околовръстното остана без такъв. Именно това покачва напрежението върху Антони Здравков и клати стола му. В момента Царско село заема 12-ото място с актив от 2 точки след 4 мача. Любослав Пенев е свободен, след като бе освободен от ЦСКА след първия кръг на настоящия сезон въпреки успеха с 4:2 над ФК ЦСКА 1948 Сф. Той водеше царете през миналия сезон, но напусна, за да поеме армейците. Сега обаче Ел Голеадор може да се завърне на старата си работа.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки