Световното първенство по гребане в Пловдив – зона свободна от Covid-19

По време на шампионата бяха направени над 400 извънредни теста на състезатели, технически лица и организатори, като всички бяха отрицателни

Световното първенство по гребане в Пловдив – зона свободна от Covid-19

Нито един положителен случай за Covid-19 не беше отчетен по време на Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив. По време на шампионата бяха направени над 400 извънредни теста на състезатели, технически лица и организатори, като всички бяха отрицателни. 

 
Според съвместно разработените от Организационни комитет и Международната федерация по гребане противоепидемични мерки всеки участник в регатата трябваше да представи отрицателен резултат от PCR COVID-19 тест, не по-стар от 72 часа от пристигането му на място. За допускане се попълваха и предсъстезателен здравен въпросник и ежедневни декларации. Гребците, техните щабове и домакините носиха маски на територията на канала не само на закрито, но и на открито. Работните помещения във финалната кула, стартът, хангарите и цялото съоръжение преминаваха през стриктна дезинфекция по няколко пъти на ден. Преди да бъдат допуснати до състезателното трасе, на гребците и техните щабове се мереше температурата първо в хотелите, а след това и на входовете. 
 
Тестуването за COVID-19 на всички участници на Световното първенство за юноши и девойки беше обезпечено от екипа на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) в Пловдив. Разкрит бе мобилен пункт извън състезателната зона до входа на Гребната база, където се провеждат гонките. На разположение на участниците беше и специализираният стационарен кабинет в Медицинския център, който беше привлечен от Организационния комитет за обезпечаване и изпълнение на "COVID-19 - respons plan", включващ необходимите мерки по превенция на инфекцията.
 
Капитанът на Лудогорец чете на деца

Инициативата се проведе в НУ “Васил Левски” в град Лозница

Джокович към Григор: У нас говорим за теб

Сърбинът забранил на сина си да носи гривни като на българина

Футболният отбор на Народното събрание с контрола във Враца

Вижте подробности

Александър Сано: Не повярвах, че световният ред допусна българин да вземе Златната топка (ВИДЕО)

Актьорът с култови признания в подкаста на Код Спорт

Зидан поема олимпийския огън във Франция

Треньорът част от подготовката за игрите

Новият враг на Барса с голям гаф на "Герена"

Ковач е недолюбван от феновете на Левски

Задава се шоу! Стоичков срещу Балъков

Вижте подробности

Турска легенда свали лампа, за да закачи секс люлка, потроши имение

Вижте подробности

Секс скандал в женския футболен тим на Бразилия

Вижте подборности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки