Сензациите в пресата: Клекове с големи тежести предизвикали травмата на Кох, договорът на Лам е за два сезона

Шарльороа следи под лупа Горанов, Арда вдигна Алекс Петков, Царско село губи ас за 2 месеца, Камбуров се завръща сред титулярите за Берое и още…

Сензациите в пресата: Клекове с големи тежести предизвикали травмата на Кох, договорът на Лам е за два сезона

Сензациите в пресата днес, сряда, 18 август 2021 година:

„Тема спорт“: Клекове с големи тежести предизвикали травмата на Кох

Извънредно тежките физически тренировки в началото на летния подготвителен лагер на ЦСКА са довели до контузията на Мено Кох. Както стана ясно, нидерландецът има скъсано сухожилие на бедрен мускул. Травмата най-вероятно е предизвикана от клековете с щанги, които футболистите на червените бяха карани да правят. Кондиционният специалист Кирил Динчев бе изолиран от подготовката, заради което той напусна треньорския щаб по собствено желание. Неговата методика не съвпадала с това, което се е правило. Както е известно, преди 20-ина дни в социалните мрежи се появи видео, свидетелстващо за провежданите физически занимания. Главен герой в клипа е именно Кох, който прави няколко повторения на клекове с видимо доста тежки щанги. Подозренията са, че точно тези упражнения са в основата на контузията му.

„Мач Телеграф“: Палач на Локомотив Пловдив дойде при Сотириу
Любопитен гост имаше нападателят на Лудогорец Пиерос Сотириу преди снощната тренировка на стадион "Еледа". В хотела на разградчани дойде капитанът на Копенхаген Зека. Миналата седмица той и съотборниците му елиминираха Локо Пд от Лигата на конференециите. Зека, който е португалец, но играе за Гърция, и Сотириу, са големи приятели от съвместния им престой в Копенхаген. Точно заради това Зека дойде да надъха тарана преди дуела с Малмьо.

„Тема спорт“: Договорът на Лам е за два сезона
Новият защитник на ЦСКА Томас Лам е подписал двегодишен договор с клуба, разбра "Тема Спорт", финландецът вече проведе две тренировки с новите си съотборници. Той ще пътува с тима за гостуването на Виктория Пилзен в Чехия, след като бе картотекиран вчера. Очакванията са Лам бързо да влезе в необходимия ритъм. В същото време авторитетното италианско издание "Гадзета дело спорт" потвърди информацията за интерес на втородивизионния Монца към Валентин Антов. Преди десетина дни първи за това съобщи журналистът Николо Скира. Клубът е собственост на Силвио Берлускони и има амбиции да атакува влизане в Серия А през този сезон. Яснота около бъдещето на юношата на армейците се очаква да има след сблъсъците с Виктория Пилзен, като при силно негово представяне на "Армията" може да пристигнат още оферти за правата му.

„Мач Телеграф“: Царско село губи ас за 2 месеца
Сериозен удар получиха в Царско село освен загубата с 1:3 от Левски. Халфът на тима от полите на Витоша Милан Йокич е с тежка контузия. Той я е получил на мача с Левски. Сърбинът, който дойде край Южната дъга това лято, няма да играе в следващите около два месеца заради разкъсване на връзки в глезена. Въпросната контузи на Йокич дойде след сблъсък с Борислав Цонев. От щаба на Царско село дори искаха червен картон за Цонев във въпросната ситуация, но реферът Драгомир Драганов прецени, че асът на „сините“ не е действал против правилата. Отсъствието на Йокич няма как да не тревожи треньорът на Царско село Антони Здравков, който така или иначе има проблеми в средата на терена, а сега те ще се увеличат. Според запознати ръководството вече се оглежда различни варианти за заместник на Йокич. Най-вероятно отново става въпрос за попълнение от чужбина. Иначе столичани се надяват да имат доста такива в школата си, където обявиха конкурс за млади таланти, за няколко набора. „Академията разполага с няколко тревни терена, изкуствен терен и зала, която позволява на най-малките футболисти да тренират в прекрасни условия дори и в най-студените месеци! За допълнителна информация може да се свържете с Методи Деянов -0888 572 820“, написаха от Царско село.

„Тема спорт“: Камбуров се завръща сред титулярите за Берое
Централният нападател Мартин Камбуров ще се завърне сред титулярите за Берое. Това ще стане за предстоящото домакинство срещу Ботев (Враца). Мачът е в понеделник от 21:00 часа под Аязмото. В последния двубой срещу Славия, загубен с 2:3 в “Овча купел”, Камбуров се появи на терена 20 минути преди края, заменяйки Кукула. В по-предишния мач - домакинската загуба от Черно море, таранът остана извън 18-те. Причината - контузия, която получи в навечерието на срещата. Сега Камбуров вече тренира на пълни обороти и още в понеделник ще поведе атаката на заралии. От вчера в продажба бяха пуснати билетите за срещата. Цената в предварителна продажба е 8 лева, в деня на срещата талоните вече ще са по 10 лева. Билетите за VIP зоната са по 40 лв, включително и за деца. Билетите за мача ще са в предварителна продажба и на всички каси на eventim в страната.

„Мач Телеграф“: Шарльороа следи под лупа Горанов

От Шарльороа май само временно са се отказали от Иван Горанов, който бе пратен под наем в Левски. Белгийците следят изкъсо изявите му в родното първенство и са доволни, че той игра основна роля при победата на „сините“ с 3:1 над Царско село. Горанов започна доста колебливо, но постепенно си върна старата класа. В Северна Македония пък нямат търпение да видят дебюта със синята фланелка на Зайков, който също дойде на „Герена“ от Шарльороа.

„Мач Телеграф“: Бултрасите с нова среща за Колежа
Поредна среща за стадион „Христо Ботев“ се проведе вчера в общината под тепетата. Бултраси се изправиха пред зам.-кмета Пламен Райчев. Там присъстваха още архитектът, техническият ръководител и други отговорни за строителството на Колежа. Бяха разгледани две теми - забавените темпове на строителството и цялостното завършване на козирката, а не само частичното й изпълнение, разкриха по-късно феновете. Строителството било забавено заради жегите и липсата на заверени документи за препроектирането. които вече са изготвени и ще бъдат представени най- късно до 10 септември. Към края на срещата беше поставен и въпросът за седалките и тревното покритие на терена. От Общината обявиха, че се работи по подадените оферти и те ще бъдат обсъдени на сесията през септември.

„Тема спорт“: Арда вдигна Алекс Петков

Лекарският щаб на Арда (Кърджали) вдигна централния защитник Алекс Петков. Бранителят вече тренира наравно със съотборниците си. Бившият футболист на Левски почти сигурно ще попадне в групата за гостуването на Царско село. Мачът е в петък вечерта. Арда тръгва утре за лагер в столицата, където ще е на лагер. Петков се контузи в началото на сезона и пропусна двата двубоя с Апоел (Беер Шева) от квалификациите за Лигата на конференциите. Старши треньорът Николай Киров ще решава в последния момент дали да заложи на Петков сред 11-те. Той ще мине късен фитнес тест. Под въпрос е Светослав Ковачев, който е с травма.

„Мач Телеграф“: Наставникът на Малмьо е разплаквал два пъти националите ни
Един от големите нападатели на националния отбор на Дания през XXI век Йон Дал Томасон ще се изправи вече в качеството си на треньор срещу Лудогорец днес. Това ще е първата му среща с българския футбол от близо 17 години насам. За последно се изправихме срещу него на Евро 2004. Тогава Дания ни победи с 2:0 след негов гол в края на първото полувреме и асистенция в заключителните минути на мача. Първо откри резултата след пас и комбинация с Томас Гравесен и Мартин Йоргенсен. В края на двубоя пък стана съавтор на попадението на Йеспер Грьонкяер, с което бе оформено крайното 2:0. Отново централният нападател на „червения динамит“ посича мечтите ни за участие на световното първенство в Корея и Япония. На 5 септември 2001 датчаните ни победиха на стадион “Българска армия“ с 2:0, като Томасон вкара и двата пъти. Тези две победи са на неутрален терен и като гост, а единственото, което липсва на Томасон, е домакински успех, какъвто ще търси сега срещу Лудогорец като треньор. Докато бе футболист, той веднъж игра в домакинска среща за Дания срещу нас. Това бе през есента на 2000 година и завърши 1:1. Тогава Томасон пропусна да се разпише и бе заменен в 79-ата минута. Димитър Бербатов бе автор на гола за нашите в тази световна квалификация.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки