ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! Григор взе реванш от Бублик на куц крак (ВИДЕО)

Българинът надви в два сета палача си от Уимбълдън

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! Григор взе реванш от Бублик на куц крак (ВИДЕО)

Григор Димитров успя да победи с 2:0 сета (6:3; 7:5) Александър Бублик в среща от втория кръг на Мастърс 1000 турнира в Синсинати. 

Това беше трети дуел между двамата, като Димитров стигна до първи успех. За последно те играха преди няколко седмици във втория кръг на Уимбълдън, а Бублик се наложи с  6:4, 7:6, 7:6. 

На „Грандстенд“ в Синсинати бившият №3 в света демонстрира, че се връща към добрите си дни и след много стабилен мач намери място на осминафинал, където очаква победителя от мача между първия в схемата Даниил Медведев и Макензи Макдоналд.

Малкият брой непредизвикани грешки като че ли бе ключов за Григор, който отново успяваше да използва отлично и началния си удар. Всъщност началото на мача бе с пробив в полза на Бублик, но той моментално бе върнат, след което Димитров пое контрол. Той печелеше много по-лесно подаванията си, докато по-младият от двамата на корта като че ли още не се бе събудил. Той дори поиска и освежителна напитка, а всичко това доведе до пробив за 4-2, след който шампионът от Синсинати през 2017-а спечели следващите си два сервис гейма.

В този сет Бублик бе пласирал едва 39% от първите си сервиси и бе направил само 1 ас, така че бе очаквано да подобри играта си в това отношение. В първата половина на сета той бе този, който по-лесно печелеше подаванията си, но като цяло и двамата бяха убедителни и до 5-5 нямаше нито един шанс за пробив. Веднага след това обаче Гришо проби съперника си, а след това затвърди, за да спечели мача.

Така Григор Димитров ще срещне в третия кръг водача в схемата Даниил Медведев или американеца Макензи Макдоналд. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки