ОЧАКВАНО: И Ботев (Пд) надви несъстоятелен Левски в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Жълто-черните" стигнаха до 3:1 с лекота, "сините" се очертават като аутсайдер в Efbet лига

ОЧАКВАНО: И Ботев (Пд) надви несъстоятелен Левски в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев Пд разби с 3:1 Левски в Коматево и оглави класирането на efbet лига. Тодор Неделев, който за пръв път от доста време насам започна като титуляр, откри от дузпа за "жълто-черните". Симеон Славчев си заби автогол, а третото попадение бе дело на Антоан Бароан. От Левски точен бе Ради Цонев. Завърналият се след контузия халф реализира от бялата точка. "Сините" играха цяло второ полувреме с човек по-малко.
 
 
Пред погледа на боса Антон Зингаревич "жълто-черните" записаха трети успех от началото на сезона и вече имат 10 точки. На две зад тях са Черно море и Ботев (Враца), които обаче имат по мач по-малко. Левски пък се очертава като един от аутсайдерите в елита след поредното си несъстоятелно представяне. "Сините" са на 12-о място, но още в следващите два дни Локо (Пд) и ЦСКА 1948 могат да ги заковат на дъното.
 
 
По-малко от 30 секунди след началото Билал Бари проби отдясно и опита центриране, но вместо в негов съотборник топката се озова в ръцете на Георги Аргирашки. Минута по-късно домакините създадоха сериозна суматоха в наказателното поле на Левски. Завършващият удар на Тодор Неделев обаче срещна тялото на защитник и излезе в корнер. Последва нова интересна ситуация пред Николай Михайлов. Галчев и Славчев се сблъскаха в наказателното поле и топката се озова в Бароан, чийто изстрел обаче профуча покрай вратата.
 
 
В деветата минута опит за изстрел с глава на Симеон Славчев се спря в съотборника му Шелис. Три след това Ботев стигна до попадение. Удар на Рабей беше отразен от Николай Михайлов, при добавката Антоан Бароан я прати в мрежата. След намесата на VAR обаче, стана ясно, че е имало засада на французина!
 
Хубав изстрел на Тодор Неделев в 19-ата минута беше майсторски отразен от вратаря на "сините". Гостите пък отправиха първия си точен удар към вратата на Ботев едва в 27-ата минута. Георги Миланов шутира, но Аргилашки не позволи да бъде преодолян.
 
 
Половин час след началото Христо Шелис направи непростим пропуск. Кипърецът не успя да вкара от границата на вратарското поле след центриране от фаул.
 
В 40-ата минута Рабей изведе Бароан зад защитата, но Михайлов затвори французина и топката излезе в ъглов удар. Домакините все пак стигнаха до попадение, което отново беше разглеждано от VAR и този път признато. Па Конате получи отличен извеждаш пас от Атанаса Илиев, а Патрик-Габриел Галчев  го задържа за фланелката, което беше достатъчно играчът на Ботев да се озове на земята. Ивайло Стоянов посочи бялата точка и вдигна директен червен картон на защитника. Наложи се главният рефер лично да гледа повторение на ситуацията, но това не промени решението му и Тодор Неделев вкара наказателния удар - 1:0!
 
 
 
Второто полувреме започна с възможност за "сините". В 49-ата минута Мартин Петков стреля много от границата на наказателното поле. Ударът му с десния крак обаче бе майсторски спасено от Аргилашки. В 53-ата Филип Филипов бе изведен по десния фланг и шутира, но Ники Михайлов боксира. Домакините продължиха да натискат и Емануел Току отправи удар, който бе спасен с крак от стража на „сините“. Малко преди изтичането на час игра Христос Шелис се намеси решително при удар на Филип Филипов  и предотврати сериозни главоболия за вратаря на Левски. 
 
В 65-ата минута Па Конате се справи с Иваайло Найденов на левия фланг и центрира в наказателното поле. Там Симеон Славчев, в опита си да спре Атанас Илиев да играе с глава, вкара топката в собствената си врата - 2:0.
 
 
Осем след това реферът имаше основание да отсъди втора дузпа за Ботев. Шелис фаулира Тонев в пеналта, но Ивайло Стоянов не видя нарушението. Решението му остана и след намесата на VAR. Веднага след това резултатът в Пловдив стана класически. След центриране на Тонев, Бароан изпревари Иван Горанов и за трети път порази вратата на Левски - 3:0! 
 
В 80-ата минута Левски получи шанс да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Филип Филипов срещу Здравко Димитров. Зад топката застана Радослав Цонев и не сгреши - 3:1. 
 
Ивайло Стоянов спести втори жълт картон на Христос Шелис в продължението. Малко след това удар на Радослав Цонев бе спасен от Аргилашки.
 
 
 
БОТЕВ ПД - ЛЕВСКИ 3:1
1:0 Неделев (45+5-д.)
2:0 Славчев (65-авт.)
3:0 Бароан (74)
3:1 Р. Цонев (80-д.)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БОТЕВ ПД: 1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мартенс, 8. Тодор Неделев, 9. Атанас Илиев, 10. Емануел Току, 17. Николай Минков, 18. Самюел Супрайен, 20. Антоан Бароан, 22. Реда Рабей
 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 4. Иван  Горанов, 5. Христос Шелис, 6. Ивайло Найденов, 7. Георги Миланов, 8. Симеон Славчев, 10. Борислав Цонев, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 22. Патрик-Габриел  Галчев, 79. Мартин Петков
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки