Разколебан Лудогорец среща любима жертва

Дамбраускас с куп ротации, капитанът на Локо Сф се завръща

Разколебан Лудогорец среща любима жертва

Лудогорец ще изиграе днес първи шампионатен двубой от 31 юли, когато надделя с 3:0 над ЦСКА 1948.

Следващите два мача на разградчани в Първа лига с ЦСКА и Арда бяха отложени заради срещите им от квалификациите за Шампионската лига.

Там обаче, в сряда вечер, орлите понесоха тежък удар. И то не толкова от загубата с 0:2 от Малмьо, колкото от цялостното представяне и категоричния начин, по който бяха надиграни по всички показатели.

Това със сигурност е удар по самочувствието на зелените и амбициите им да влязат в групите, което е цел номер едно на този етап.

Така разклатени и с мисъл за реванша във вторник, днес шампионите ще приемат Локомотив София.

Новакът ще чака своя шанс, макар че, осланяйки се на историята, Лудогорец ще срещне един от най-удобните си съперници и любими жертви в Разград. В досегашните пет визити на железничарите те паднаха пет пъти, като допуснаха цели 19 гола и вкараха едва 3. Личат тежки поражения с 0:4, 1:5, 1:4...

Така че днес орлите ще имат отлична възможност да си върнат малко от самочувствието, което пострада сериозно в Швеция. Това обаче е и шанс за Локо София да се възползва от предстоящия реванш на зелените с Малмьо и да измъкне нещо, колкото и трудно да изглежда това.

Двубоят ще е първи между двата отбора за първенство от 6 години и 3 месеца. Със сигурност наставникът на домакините Валдас Дамбраускас ще направи не малко промени по състава.

Той ще го ротира, за да запази свежи титулярите, ако въобще има такива в Лудогорец.

Литовецът разполага с футболисти не за един, а за три равностойни тима, когато става въпрос за срещите в Първа лига, пише „Тема спорт“ и допълва, че капитанът на Локомотив (София) Красимир Милошев е възстановен от травмата си и ще започне сред титулярите днес.

Халфът пропусна последния двубой с ЦСКА 1948 заради контузия. В предишния кръг мачът на столичните железничари срещу ЦСКА бе отложен и това позволи на Милошев да е готов на сто процента.

"Краси е на линия. Единственият проблемен играч е Пламен Крачунов. Той тръгна с нас за Разград и ще решаваме дали да го включим в последния момент", коментира наставникът на червено-черните Иван Колев.

Централният защитник пропусна двубоя с ЦСКА 1948 (1:1), като в центъра на ариергарда действаха Кацикас и Марио Петков. Крачунов и Милошев получиха своите травми при победата с 1:0 над Локомотив Пловдив. След 3 изиграни двубоя столичани имат 4 точки от една победа и 1 равен. Те загубиха с 0:1 на старта от Берое, без да бъдат надиграни.

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки