РАЗГРОМ! Манчестър Сити разпиля клетите "канарчета", Грийлиш с дебютен гол за "гражданите" (ВИДЕО)

Манчестърци стигнаха до лесен успех с 5:0 на "Етихад"

РАЗГРОМ! Манчестър Сити разпиля клетите "канарчета", Грийлиш с дебютен гол за "гражданите" (ВИДЕО)

Шамоионът Манчестър Сити записа първи успех в елита на Англия през новия сезон. „Гражданите” сразиха със звучното 5:0 новака Норич Сити в първия си мач на „Етихад”.

Габриел Жезус записа изключителен мач за домакините, подавайки за три от попаденията, а автогол на Тим Крул даде превес на Сити рано-рано в срещата. В 22-ата минута Джак Грийлиш се разписа за пръв път с екипа на новия си отбор, а Аймерик Лапорт направи 3:0 в 64-ата. Резервите в тази среща – Рахийм Стърлинг и Риад Марез, вкараха останалите попадения, за да донесат първи три точки за Сити през тазгодишната кампания.

Напълно логично "гражданите" взеха предимство в началото на мача, а в седмата минута Родри даде пас вдясно за Габриел Жезус. Бразилецът даде остро подаване в наказателното поле на гостите, а Грант Ханли игра с топката, след което тя се отби в Крул и влетя във вратата на Норич.

След четвърт час игра Феран Торес удвои актива на Ман Сити, но след разглеждането на ВАР се видя, че е имало нарушение срещу играч на Норич в хода на нападението и реферът Скот отмени попадението. В 22-ата минута 100-милионната покупка Джак Грийлиш вкара първия си гол с екипа на "небесносините". Гюндоган комбинира с Диаш, а той продължи за Уолкър, който видя страхотно вдясно с пас по земя Жезус. Нападателят на Сити надбяга Янулис и даде успореден пас, а Ханли не успя да изчисти и топката отиде в Грийлиш, който отблизо не сбърка - 2:0.

В 29-ата минута Родриго Ернандес стреля с глава, но право в ръцете на Крул. До края на първата част домакините опитваха всеячески да вкарат трети гол във вратата на новака във Висшата лига, но не съумяха. С началото на второто полувреме пък Сити продължи да доминира и контролира топката, като Диаш опита мощен удар в 50-ата, но прати топката аут.

В 64-ата минута домакините свършиха страхотна работа чрез Аймерик Лапорт, който се разписа. Защитникът първо атакува с глава центрирана топка, която се върна към него, след което с крак я прати във вратата на Крул - 3:0.

В 71-ата минута "канарчетата" рухнаха, регистрирайки четвърти гол. Габриел Жезус се понесе под ясното крило и даде успореден пас за резервата Стърлинг, който се разписа за четвърти път.

Пет минути преди края Марез тръгна много добре след чудесен пас на Рубен Диаш, който изведе "очи в очи" алжиреца пред Тим Крул. Крилото на Сити нямаше как да не преодолее нидерландския страж и с лекота вкара пети гол в срещата - 5:0. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки