Венци Стефанов: Днес София трябва да изравнява на Пловдив

Един гол и една точка - твърде малко за Локомотив

Венци Стефанов: Днес София трябва да изравнява на Пловдив

В петък вечер Ботев победи Левски с 3:1 и така Пловдив поведе на София в този кръг. Днес Славия гостува на Локомотив.

"София трябва да изравнява на Пловдив, дано да стане. Заради моментното състояние на Левски победата на Ботев не е изненада. Ние горе-долу знаем къде се простират възможностите ни и затова гледаме да си вършим нещата - тихо, кротко, точките се трупат. Момчетата ни характер имат, но трудно бележим. Това ни е проблемът. Да, в последния мач с Берое вкарахме три гола. Дай Боже да се отпушим", сподели пред "Тема Спорт" президентът на белите Венцеслав Стефанов.

Относно решението на Троа да се откаже от Филип Кръстев и възможно ли е да се върне в "Овча купел", членът на Изпълкома сподели:

"Предполагам, че ще си остане в Ломел. Не съм го търсил, не сме се свързвали с него да се върне. Мениджърът му е голям философ и оттам страда той. Филип имаше перфектен договор с белгийския клуб. Но агентът му каза, че е по-добре в Троа, и ето докъде стигна."

В понеделник селекционерът на националния отбор Ясен Петров трябва да обяви имената на играчите от Първа лига за световните квалификации с Италия и Литва и контролата с Грузия (2, 5 и 8 септември). Дали очаква сред тях да има футболисти на белите, Стефанов заяви: 

"Би трябвало Славия да има национали за предстоящите мачове през септември, но последната дума има селекционерът, не аз."

Локомотив Пловдив пък ще направи днес четвърти опит за първа победа в шампионата. В предишния кръг черно-белите спечелиха дебютната си точка за кампанията - 0:0 с Черно море на "Тича". Смърфовете обаче отново не показаха истинското си лице.

Само един пункт и един реализиран гол, при 1:3 от Лудогорец, е твърде малко за амбициите на Локо. Да, доскоро тимът бе хвърлил усилия в Лигата на конференциите, където отстрани Словачко, но отпадна от Копенхаген. Тежката загуба с 2:4 в реванша в Дания приземи смърфовете.

Днешното домакинство на Славия влиза в графата задължителни, ако не иска Локомотивът да закъснее още с тръгването си, а да не говорим после за целия път.

В последните години черно-белите фенове сякаш свикнаха с успехите и издънка днес ще удари сериозно и по тяхното самочувствие. Затова срещата с „белите“ и гостуването на Ботев (Враца) преди паузата ще са от решаващо значение за целите, които отборът си е поставил.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки