Сензациите в пресата: Наско моли Живко да остане за Берое

Само един спец е на плюс в ерата „Наско“, феновете на Левски са бесни, Нефтохимик го закъса заради 15 000 лева, Ману като Кешеру в Лудогорец и още…

Сензациите в пресата: Наско моли Живко да остане за Берое

Сензациите в пресата днес, неделя, 22 август 2021 година:

„Тема спорт“: Наско моли Живко да остане за Берое

Собственикът на Левски Наско Сираков е помолил Живко Миланов да води тима и в събота срещу Берое. Треньорът обяви, че хвърля оставка след поражението с 1:3 от Ботев Пд, а вчера лично уведоми Сираков за мотивите си. "Ще съберем по най-бързия начин Управителния и Надзорния съвет. Ще ги запозная с желанието на Живко. Тогава ще има решение и клубът ще излезе със становище. Дали има промяна в решението му? То е под въздействието на емоциите. Аз го разбирам и му влизам в положението. Засега остава. Не мога да кажа обаче дали ще е начело на тима в следващия мач", заяви Сираков пред bTV след срещата си с Миланов. Живко засега се дърпа да остане. Затова Тодор Симов може да изведе Левски в следващия кръг срещу старозагорци. След това идва пауза в шампионата, а от "Герена" официално ще поканят Станимир Стоилов да се завърне.

„Мач Телеграф“: Нефтохимик го закъса заради 15 000 лева

Нов проблем изникна пред Нефтохимик преди домакинството на втория отбор на Лудогорец. Срещата е от 18,00 часа на стадион „Лазур“. Грижите на бургазлии отново са свързани с пари. Те са били осъдени да платят обезщетение в размер на 18 000 лева на един от бившите си шефове - Петко Медведски. Лицензът на клуба е застрашен по този начин, защото „зелените“ са под месечен мониторинг, какъвто имат още Левски и Черно море. „Достойнството е нещо неприсъщо за г-н Медвецки, който си тръгна сам, след като футболистите и феновете изгониха Викторио Павлов, защото не искаха той да води клуба. На него са му изплатени 8 хиляди лева. Ако уважава институцията Нефтохимик, нека да си оттегли исканията, защото това са пари, които той не е изработил. Още повече че същият си събра багажа и си тръгна сам!“, оплакаха се от клубната управа пред „Новапрес“. Иначе в Нефтохимик са категорични, че покриват съвестно задълженията си към настоящите играчи, както и към бившите. Напрежение обаче има, след като част от феновете скочиха на Анелия Златкова и тя скочи: „Нека те да дойдат да дават пари!“

„Тема спорт“: Ману като Кешеру, вече не влиза дори в групата
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас показа, че въобще не си поплюва с играчите, попаднали на мерника му. Това научи и Елвис Ману. Ганаецът с нидерландски паспорт първо не получи картотека за плейофите за Шампионската лига срещу Малмьо. А вчера въобще не попадна в групата на разградчани за домакинството на Локомотив София. По всичко личи, че 28-годишният нападател вече ще играе единствено за дублиращия тим във Втора лига. През сезона той имаше два мача в елита, в които бе отбелязал 2 гола - по един срещу ЦСКА 1948 (3:0) и Локомотив Пловдив (1:3). В ШЛ записа 3 срещи с едно попадение при домакинското 3:1 над словенския Мура. Интересното е, че по пътя на Елвис Ману вече мина 34-годишният румънец Клаудиу Кешеру. Голмайстор №1 в историята на Лудогорец бе задраскан след двубоите с беларуския Шахтьор Солигорск от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Клаудиу е вече с 3 мача и 3 гола във Втора лига.

„Мач Телеграф“: Само един спец е на плюс в ерата „Наско“

Живко Миланов ще бъде четвъртият треньор, който се извъртя начело на Левски при ерата на Наско Сираков като собственик на клуба. Интересен факт е, че само един от тях успя да си тръгне с положителен баланс. Първата жертва бе Петър Хубчев, който излетя след 2 загуби - една от Лудогорец, а втората бе в първия полуфинал с Локо Пд за Купата на България. След това захапа Георги Тодоров, който завърши сезона с 2 победи, 2 равни и 3 загуби във всички турнири. Той стартира през следващото първенство и си тръгна след 4 победи, 2 равни и 5 загуби. Подобен баланс имаше и Живко Миланов, който захапа, след като Славиша Стоянович бе установен с коронавирус и се озова в болница. Именно словенецът със сръбски корени е „отличник“ при Наско - 5 победи, 4 равни и 4 загуби. Сега ситуацията пред Живко е още по-зле - 1 победа и 4 загуби. Така общо му се събраха 19 двубоя начело на „сините“, в които общо записа 5 успеха, 2 равни и 9 загуби. Той записа един провал повече от Ратко Достанич, който се смяташе за един от най-печалните треньори, които са минали през „Герена“.

„Мач Телеграф“: Феновете на Левски са бесни

Феновете на Левски и този път не успяха да се стърпят и започнаха да сипят обиди към любимците си. „Посерковци. Започваме от треньорите и минаваме през играчите. Докога ще ги търпим? Юношите? На Запад на 17 години са звезди, а тук само ги галим“, „Славчев, Бари и Здравко Димитров трябва да ги подарим на някой друг отбор“, „Безподобни лигльовци! Левскарите биха изяли тревата, за да победят“, „С толкова пари и милиони дългове - толкова!“, „Тези момчета ги е страх от топката“, подобни коментари заляха социалните мрежи.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки