ЦСКА загря с минимална победа над Пирин за реванша с Виктория Пилзен (ВИДЕО)

"Червените" стигнаха до минимален успех с гол на Кайседо, еквадорецът пропусна и дузпа

ЦСКА загря с минимална победа над Пирин за реванша с Виктория Пилзен (ВИДЕО)

ЦСКА се наложи с минималното 1:0 срещу Пирин Благоевград при домакинството си на стадион „Българска Армия“ от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в двубоя реализира Жорди Кайседо в 39-ата минута. Пирин остана с човек по-малко в 42-ата минута, след като Станислав Манолев бе изгонен за втори жълт картон. След този картон на терена се разиграха грозни сцени, като Манолев каза нещо на Амос Юга. В началото на второто полувреме Кайседо пропусна дузпа.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи четири промени в своя състав в сравнение с избраниците му в първата среща срещу Виктория Пилзен в първия плейоф на Лигата на Конференциите. Тибо Вион влезе на мястото на Иван Турицов, Християн Петров сменя Брадли Мазику, Асен Дончев започна вместо Жеферсон, а Хамза Чатакович бе титуляр на мястото на Греъм Кери. Турицов и Мазику дори не бяха в групата за двубоя срещу Пирин.

Яник Вилдсхут стреля от фал в 15-ата минута, но право в ръцете на Петър Петров.

Пирин създаде напрежение пред вратата на Густаво Бусато в 28-ата минута. Станислав Манолев навлезе в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но Бусато се намеси и изби в корнер.

Яник Вилдсхут направи добър пробив в 29-ата минута, но бе спрян от Светослав Дяков, който го фаулира пред наказателното поле на Пирин. Дяков получи жълт картон за извършеното нарушение.



ЦСКА направи много сериозен пропуск в 32-ата минута. Хамза Чатакович чукна топката към Тибо Вион, който стреля от разстояние, Петър Петров допусна груба грешка, изпускайки топката. Тя попадна на крака на Жорди Кайседо, който стреля много неточно в аут и пропусна да се възползва от грешката на вратаря на Пирин.

ЦСКА поведе с 1:0 в 39-ата минута с гол на Жорди Кайседо. Георги Йомов проби по десния фланг, надигра Юлиян Попев и центрира в наказателното поле на Пирин, където Петър Занев увисна, а Жорди Кайседо засече топката с глава и я прати във вратата на Петър Петров.

Пирин Благоевград остана с човек по-малко в 42-ата минута, след като Станислав Манолев бе изгонен за втори жълт картон. Манолев удари в лицето Тибо Вион, което предизвика много сериозна разправия на терена. При напускането на терена Манолев отправи реплика към Амос Юга, което възпламени страстите между двата отбора. Съдията Димитър Димитров показа жълти картони на Станислав Костов, Амос Юга, както и на двамата треньори Стойчо Младенов и Уорън Фийни.

Съдията Димитър Димитров свири дузпа за ЦСКА в 50-ата минута. Станислав Костов игра с ръка в наказателното поле на Пирин. Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като реферът Димитров първоначално не свири дузпа. След като бе викнат да преразгледа случилото се в наказателното поле на Пирин, той посочи бялата точка. Жорди Кайседо изпълни дузпата, но Петър Петров спаси удара му.

ЦСКА направи два последователни много фрапантни пропуска. Първо в 58-ата минута Александър Дюлгеров допусна груба грешка и подари топката на Жорди Кайседо, който излезе сам срещу Петър Петров, но вратарят на Пирин отрази удара на еквадорския нападател. Само няколко секунди по-късно Амос Юга пусна много добър извеждащ пас към Яник Вилдсхут в наказателното поле на Пирин и той бе сам срещу Петър Петров, но стреля встрани от десния стълб.



Пирин пропусна много добра възможност в 65-ата минута. Светослав Дяков подаде към Красимир Станоев, който преодоля Християн Петров и стреля, но над напречната греда на вратата на Густаво Бусато.

Хамза Чатакович отправи силен удар от разстояние в 68-ата минута, но Петър Петров успя да отклони топката, която след това срещна напречната греда на вратата му. След това Жеферсон стреля от границата на наказателното поле на Пирин, но встрани от десния стълб на вратата на Петров.

Във втората минута на добавеното време на мача Стилиян Николов отправи далечен удар, но Густаво Бусато спаси.

ЦСКА събра актив от 6 точки след два изиграни мача. Отборът постигна първи домакински успех от началото на сезона. Пирин допусна трета загуба от началото на сезона. „Орлетата“ са с 3 точки след четири изиграни срещи.

Най-интересните моменти в мача

1 - Начало на срещата

5 - Антон Карачанаков центрира от свободен удар, но нямаше негов съотборник, който да играе с топката

16 - Нищо интересно от самото начало

21 - Удар на Юга от дистанция, но след рикошет се стига до корнер 

28 - Супер шанс за Пирин! Манолев проби в наказателното поле и отправи много мощен удар, но Бусато изби с мъка

32 - Вион отправи мощен удар от фаул, а Петров успя някак си да спаси. След това Кайседо прати топката над вратата, макар че имаше флаг за засада

39 - ГОЛ! Кайседо бележи! След подаване на Йомов еквадорецът засече с глава в наказателното поле и вкара

42 - ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА МАНОЛЕВ! Пирин губи капитана си след втори жълт картон

44 - Жестоки скандали на терена! Манолев и Юга едва не се сбиха! Меле на терена! Фийни и Младенов получават жълти картони

45 - Край на полувремето

46 - Начало на втората част

50 - СЛЕД НАМЕСАТА НА VAR! Дузпа за ЦСКА заради игра на Костов в наказателното си поле

52 - ПЕТРОВ СПАСИ ДУЗПАТА НА КАЙСЕДО! 

59 - Страхотно спасяване на Петров след удар от диагонала на Кайседо!

66 - Шанс за Пирин! Станоев стреля от перфектна позиция, но доста неточно

70 - ГРЕДА! Чатакович цели гредата след фантастичен удар

72 - Удар на Джеферсон, който минава встрани от вратата на Петров

90 - Край на мача!

ЦСКА - Пирин 1:0
1:0 Кайседо 39

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Дончев, Петров, Матей, Антов, Вион, Хамза Чатакович, Юга, Йомов, Кайседо, Уайлдшът

Пирин: Петров, Дюлгеров, Карачанаков, Станоев, Брахими, Занев, Дяков, Манолев, Костов, Николо, Попев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки