КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Локо Пд падна и от Славия на Лаута! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Соарес вкара първия гол за тима си, "белите" излязоха трети

КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Локо Пд падна и от Славия на Лаута! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Кошмарното начало на сезона за Локомотив Пловдив продължава. "Смърфовете" паднаха с 0:1 от Славия в мач от петия кръг на efbet Лига. Загубата е втора на Лаута и общо трета от началото на сезон за тима на Александър Тунчев, който остава на дъното на класирането. Славия пък записа трети успех и се изравни по точки с втория Ботев Пд, който обаче има предимство заради успеха си в директния двубой. 
 
 
Славия създаде първата добра възможност. В седмата минута Ертан Томбак центрира отдясно и Ради Кирилов стреля с глава, но покрай вратата на Илко Пиргов. Отговорът на домакините не закъсня. Лукас Салинас. Той финтира бранител и отправи техничен удар към горния ляв ъгъл на Светослав Вуцов. Младият страж обаче успя да предотврати опасността с добро спасяване. 
 
В 18-ата минута Славия поведе в резултата. Соарес подаде към Макрилос в наказателното поле. Миг преди той да шутира Милош Петрович изчисти, но останаха съмнения за нарушение на футболиста на "белите". Топката попадна пак в Соарес, който стреля и сред рикошет в крака на Гомис резултатът бе открит. Голът беше разглеждан дълго VAR и в крайна сметка зачетен. 
 
 
В 27-та минута удар на Ради Кирилов излезе в аут. Две по-късно Калоян Кръстев игра с глава, но също не успя да уцели вратата на Пиргов. В 37-ата нападателят на домакините Георги Минчев засече центриране на Умарбаев от фаул. Изстрелът му обаче не намери целта. 
 
Славия можеше да вкара втори гол в 42-ата минута. Калоян Кръстев центрира към Питър Макрилос, който не успя да отправи добър удар и топката мина над вратата. С това се изчерпа всичко интересно преди почивката.
 
В първите десетина минути на второто полувреме футбол почти не се игра. Преобладаваха нарушенията и последвалите ги нервни изблици от страна и на двата отбора. Час след началото домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Петър Витанов на границата на наказателното поле, но след кратка проверка от VAR съдията даде знак играта да продължи. В 61-ата минута удар с глава на Георги Минчев, но Вуцов спаси.
 
 
В 70-ата нова добра изява на "белия" страж отказа Карагерен, който стреля извън наказателното поле. Три след това Славия бе много близо до втори гол. Питър Макрилос получи подаване от Радослав Кирилов и стреля по земя, а топката премина в опасна близост до дясната греда на Илко Пиргов, който не реагира. 
 
В ответната атака Карагарен стреля с глава в аут. В 79-ата минута и Лукас Салинас пропусна, а седем по-късно отново Карагерен прати топката над вратата. Така приключиха и надеждите на Локомотив за изравнителен гол.
 
 
ЛОКО ПД - СЛАВИЯ 0:1
0:1 Людовик Соарес (18)
 
СТАРТО СЪСТАВИ
 
ЛОКО ПД: 1. Илко Пиргов, 4. Кристиан Гомис, 20. Милош Петрович, 2. Олексий Биков, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев, 11. Конър Руан, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев, 10. Георги Минчев
 
СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 55. Андреа Христов, 4. Людовик Соарес, 77. Георги Вълчев, 17. Ерол Дост, 7. Петер Макрилос, 10. Радослав Кирилов, 71. Емил Стоев, 9. Калоян Кръстев
БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки