Биатлонистите започват работа с психолога на грациите

Специален компютър ще настрои мерника на националите преди игрите в Пекин 2022

Биатлонистите започват работа с психолога на грациите

 Специален компютър ще настрои мерника на националите преди игрите в Пекин 2022.

Президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска се е уговорила с психоложката на националния отбор по художествена гимнастика проф. Татяна Янчева да работи с Владимир Илиев, Милена Тодорова и останалите национали в олимпийската година. Това разкри шампионката от Нагано 98 специално за "Монитор".

Както се знае, Илиев стана световен вицешампион на 20 км през 2019 г., а Тодорова показа забележителен прогрес през миналия сезон, като в цели 7 старта (от общо 13 за нея) от Световната купа и световното първенство намери място в топ 20. След златото на ансамбъла в Токио 2020 шефката се надява психоложката да помогне и на биатлонистите за медали от игрите в Пекин 2022.

"Уговорила съм се с проф. Янчева и от септември трябва да започне работа с отбора. Засега подготовката върви много добре, момчетата и момичетата правят доста по-тежки тренировки от миналата година. Антон Синапов вече е изпълнил изискването на руските треньори Александър Касперович и Виталий Норицин да свали килограми и е минус 7 кг", заяви Дафовска. Тя допълни, че в момента в женския отбор има доста голяма конкуренция

като двете девойки, които допълват състава - Лора Христова и Валя Димитрова, тренират наравно с Тодорова и показват отлична физическа форма. Останалите три са Тодорова, Мария Здравкова и Даниела Кадева. При мъжете обаче от федерацията все още не могат да определят 5-ия човек, който да допълни състава, и това засега са Илиев, Синапов, Димитър Герджиков и Благой Тодев.

Дафовска разкри и още едно нововъведение в тима, с което се надява състезателите да оправят проблемите си със стрелбата.

"Ще им направим едни специални тестове в Германия, като компютър ще анализира стойката им по време на стрелба и ще прави корекции в нея за по-голяма точност", обясни олимпийската шампионка.

В момента биатлонистите се готвят за кратко по родните си места след лагера на Белмекен, като Владо Илиев и Милена Тодорова ще стартират в Балканската лятна купа по биатлон, която ще се проведе в Троян (27-29 август). От 6 септември пък отборът започва нов лагер - в Руполдинг (Германия).

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ОБЗОР: Вегас пречупи Колорадо с продължение

Вижте всички резултати и класирането в НХЛ

Кошмар за Александър Георгиев! Смениха го след 4 гола за 14 минути (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки