Сензациите в пресата: В ЦСКА делят 700 бона при влизане в Лигата на конференциите

Вижте всичко най-интересно от родния спортен печат тук

Сензациите в пресата: В ЦСКА делят 700 бона при влизане в Лигата на конференциите

 Всичко най-интересно от родния спортен печат днес:

Тема Спорт: ЦСКА дели 700 000 лева при влизане в Лигата на конференциите

Солидна отборна премия от 700 000 лева ще си поделят футболистите на ЦСКА, ако успеят да преодолеят чешкия Виктория (Пилзен) и влязат в групите на Лигата на конференциите. Утре вечер от 20,00 часа на националния стадион “Васил Левски” българският тим ще има трудната задача да заличи два гола пасив от първата среща в Чехия, за да има шанс за краен успех.

При достигане до груповата фаза играчите ще бъдат наградени със сума, равняваща се на малко над 10 процента от общия приход, който влизането в схемата на турнира ще генерира. Премията ще бъде в размер на 350 000 евро, а от УЕФА към клуба ще постъпят 2 940 000 евро.

През изминалия сезон, когато армейците достигнаха до груповата фаза на Лига Европа, финансовият бонус, както и приходът от УЕФА, бяха подобни. Тогава, както и сега, сумата ще бъде разпределена според приноса и участието на играчите във всеки от квалификационните мачове. Петима футболисти до този момент не са изпускали и минута игрово време. Това са Густаво Бусато, Брадли Мазику, Юрген Матей, Еван Турицов и Греъм Кери. Заради картон в последните минути в Чехия, реваншът ще пропусне Амос Юга, който също беше с пълен актив до момента. При отпадане от Виктория, в ЦСКА ще постъпят заработените до момента 750 000 евро, като в сумата не влизат парите от тв права и продажба на билети.

Мач Телеграф: Предложиха Анисе на ЦСКА

Мениджъри са предложили Абел Анисе на ЦСКА. В момента халфът е свободен агент, след като напусна Лудогорец след 7 сезона, в които неизменно ставаше шампион. Трансфер обаче ще се случи трудно, защото макар и вече да не е част от „орлите“, в Разград ще чакат сума от новия отбор на капитана на националния тим на Мадагаскар. Такова е било разбирателството между двете страни при разтрогването на договора.

Стойчо Младенов познава отлично качествата на 31-годишния Анисе. Двамата работеха заедно през 2012 година в ЦСКА. Той бе привлечен от Черноморец Бургас през януари, но не игра половин година заради проблеми с контракта му. Той взе участие в злополучните срещи с Мура. След това Анисе си тръгна заради финансовите проблеми на „Армията“ и премина в Ботев Пловдив, а оттам в Лудогорец.

"Червените" имат сериозни проблеми в средата на терена, където реално без алтернатива е Амос Юга, който отгоре на всичко е наказан за реванша с Виктория Пилзен. По принуда като халфове играят левият бек Жеферсон и десният бранител Тибо Вион, които ще започнат срещу чехите утре вечер. Опорен полузащитник е и новото попълнение Жуниор Нзила, който обаче не попада в плановете на Стойчо Младенов.

Тема Спорт: Левски преговаря с Насиру да му платят само 500 хиляди лева

Ръководството на Левски води усилени преговори с агентите на Насиру Мохамед да направи голям компромис с парите, които има да получава от “сините”. На “Герена” смятат, че могат да намалят изискуемата от играча сума от 850 000 лева на половин милион. 

Ганайското крило напусна през пролетта заради неизплатени заплати и се върна в шведския Хакен, откъдето беше привлечен за повече от 200 000 евро. Левски даде и сериозна заплата на футболиста от 22 000 евро. 

След настъпването на кризата заради оттеглянето на собственика Васил Божков, играчът и клуба се разбраха за намаляването й. С напускането си обаче Насиру пожела цялата сума до края на договора си.
 

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

Българин герой за ЦСКА навръх 3 март (ВИДЕО)

Ранен гол помогна "червените", Берое игра 75 минути с 10 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки