ОБЗОР: Преди съботните мачове от Югозападната Трета лига

В Разлог ще се играе най-старото регионално дерби между Пирин и Банско

ОБЗОР: Преди съботните мачове от Югозападната Трета лига

Футболистите на Оборище (Панагюрище) спечелиха отложения мач във Велинград срещу Хебър ІІ (Пазарджик) и с най-добра голова разлика си върнаха първото място в Югозападната Трета лига.

Нови десет мача от V кръг за първенството на ЮЗ трета лига ще се играят в събота, 28 август, по терените на Югозападна България.

Временния водач в групата – Оборище Панагюрище – ще гостува на Гранит Владая. Президентът на клуба Илия Анчев изрази задоволство от играта на наличните футболисти в момента през първите четири кръга, в които спечелиха максимума от точки. „В изминалата сряда гостувахме във Велинград, за да изиграем отложения мач от ІІІ кръг срещу Хебър ІІ Пазарджик, който спечелихме с 2:0. Головете отбелязаха капитана Георги Нетов и Васил Тачев-петричанина, който от 4 мача има 4 попадения. В интерес на истината, не разполагаме с достатъчен брой равностойни футболисти. За 8 дни изиграхме три мача, които спечелихме, но момчетата са доста уморени и ще ни бъде много тежко във Владая. Това, разбира се, не означава, че няма да излезем да покажем добър и успешен футбол”, допълни Анчев.

На стадион „Цар Самуил” В Петрич местният Беласица ще домакинства на единия от силните отбори в групата – Сливнишки герой Сливница. Наставникът на гостите Петър Малинов, който е бивш футболист на Беласица в а група, сподели, че ще му бъде приятно да се види с много приятели, с които се сдоби като футболист. „Ще премерим сили с много добър отбор – този на Беласица – който в момента е в челото на таблицата без загуба до момента. Във всеки мач излизаме за победа, така ще бъде и в събота срещу Беласица”, заяви Петър Малинов. Наставникът на Беласица Саша Симонович заяви, че се стяга за тежък мач срещу силния отбор на Сливнишки герой. „Гоним цел, а тя е първото място в групата. Това, разбира се, може да стане реалност, след като победим в мача в събота на стадион „Цар Самуил”, сподели Симонович.

В Ботевград местният Балкан ще домакинства на тима от Костинброд. До момента четата на Иван Редовски е с 4 поредни победи и в събота се стяга да прибавят нови точки срещу гостите от Костинброд. „Няма да мога да разчитам на контузените Емил Колев, Симеон Иванов-Матераци, Здравко Атанасов и Спас Лазаров. Излизаме без подценяване на противника за да спечелим двубоя и да запазим шансовете си за атакуване на първото място”.

В Разлог ще се играе най-старото регионално дерби между отборите на месния Пирин и Банско от едноименния град. За отбора на домакините няма да играе наказания Красимир Друнчилов. Всички останали футболисти са на разположение на наставника си Христо Джоджов. Отборът на Банско в изминалия кръг победи Витоша Бистрица. „Стягаме се за нов успех, независимо че сме гости, за да докажем, че загубите, които инкасирахме през новото първенство, са плод на наши индивидуални грешки и  съдийски неточности”, сподели Ели Маркес-старши треньор на мъжкия отбор на Банско. Очаква се при победа на козлите ръководството да стимулира футболистите допълнително.

В град Гоце Делчев местният Пирин ще домакинства на Ботев Ихтиман. „Имаме достатъчно информация за отбора на Ботев, който е изграден от много добри футболисти, които са със стаж в професионалния футбол, и е по-добър от изминалото първенство. Не се заблуждаваме от моментните резултати на гостите. Стягаме се по подобаващ начин и призоваваме 12-тия играч-феновете-да изпълнят трибуните и да подкрепят футболистите през целия мач”, сподели Ради Джугданов от треньорския щаб на Пирин. Наставникът на Ботев Валери Свиленов заяви, че загубите, които инкасираха до момента, са плод на индивидуални или съдийски грешки. „Постигнахме първа победа като домакини, сега е ред да сторим същото и като гости”.

На градския стадион в Сандански отборът на Вихрен ще приеме ФК Кюстендил. През изминалото първенство гостуващият тим спечели дербито в Сандански и това попречи на домакините да атакуват първото място в групата. „В момента отборът ни е обновен. Радващото е, че изтече наказанието на Боян Стойнев, на когото ще разчитам в мача срещу Вихрен. Вратарския пост ще бъде зает отново от титуляра Захари Димитров, който в изминалия мач не игра заради кумуване”, сподели Николай Николов-Чезето-старши треньор на ФК Кюстендил. В отбора на домакините участие ще вземе новопристигналия от Левски Лом Рачо Рачев. Очаква се люта битка на терена.

Столичният Септември ІІ ще домакинства на Рилски спортист Самоков. „Излизаме за победа. В последния момент ще има яснота кои футболисти от мъжкия отбор ще бъдат на разположение при нас в събота. Надяваме се да победим гостуващия тим от Самоков”, сподели Любомир Симов-административен директор на Септември ІІ.  От треньорския щаб на Рилецо споделиха, че се стягат за победа, макар и като гости, срещу отбора на Септември, който е изграден от таланти на ДЮШ на клуба.

На стадиона в Бистрица местният Витоша ще домакинства на Надежда Доброславци. Отборът на гостите от 4 мача има 4 загуби и са на последното 20-то място с нула точки. Повече от сигурно е, че този мач ще завърши с победа за футболистите на Витоша Бистрица.

В Етрополе отборът на Чавдар ще бъде домакин на Левски Чепинци. Повече от сигурна и за този двубой е победата за възпитаниците на Йордан Юруков и при това положение тимът да  запази шансовете си за атакуване на първото място. Очаква се на този мач да присъства и футболист №1 за всички времена на България, носителят на Златната топка и голмайстор на Световното първенство в САЩ-94 Христо Стоичков.

Хебър ІІ Пазарджик и Пирин ІІ Благоевград се очаква да изиграят дерби мач, на база спечелените точки до момента, заемащи съответно 14-то с 4 точки и 17-то място с 2 точки. Отборът на домакините претърпя загуба с 0:2 в изминалата сряда в отложения от трети кръг мач от Оборище Панагюрище. Със сигурност умората сред младите момчета от школата на Хебър ще си каже думата, което ще бъде добре дошло за колегите им от благоевградския тим. „Няма да мога да разчитам на опитния Тони Костадинов, Вергил Янев, под въпрос до последно ще бъдат вратаря Марковски и нападателя Мариан Вангелов. При това положение ще разчитам на 17 годишните Георги Шаламанов от Петрич, Илчо Камишев и Благой Ангушев. Излизаме за победа”, сподели старши треньорът на Пирин ІІ Ради Бачев.
Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки