В ЗДРАВА БИТКА ПОД ДЪЖДА: Царско село и Ботев Пд поделиха точките (ВИДЕО+СНИМКИ)

Домакините останаха без победа вкъщи срещу „канарчетата“, които пропуснаха да оглавят класирането

В ЗДРАВА БИТКА ПОД ДЪЖДА: Царско село и Ботев Пд поделиха точките (ВИДЕО+СНИМКИ)

Царско село остана без успех у дома в елита срещу Ботев (Пловдив), след като двата тима направиха равенство 0:0 в първия мач от шестия кръг на футболната ни efbet Лига.

„Канарчетата“ излязоха за първи път през сезона с третия си екип и играха в зелено, което обаче не им донесе успех, въпреки че отправиха над 15 удара към вратата, почти половината от които бяха точни.

Така те пропуснаха възможността да оглавят временното класиране и останаха с равни точки (11) с лидера Черно море, който обаче е с мач по-малко, докато „царете“ останаха с 6 в своя актив и със само една победа през кампанията – срещу Арда с 1:0 в предишния кръг.

Ботев пък остана без триумф далеч от дома този сезон, регистрирайки второто последователно реми, след 1:1 със съименника си от Враца преди 10 дни.

Мачът в София днес отново бе изгледан на живо от бившия треньор на домакините Любослав Пенев, а първият удар в двубоя бе дело на Луи Нганиони още в 3-ата минута. Той обае не бе особено силен и Георги Аргилашки спаси с лекота. 

Секунди по-късно нова атака се разви отляво и Петър Атанасов нахлу опасно в наказателното поле. Подаването му обаче не бе засечено и топката бе изчистена от защитата. 

Оличен шанс за Царско село в 5-та минута, който бе пропуснат от Васил Шопов. Той излезе сам срещу вратаря по диагонал, но изстрелът му премина високо над вратата на Аргилашки. 

Ален Стеванович направи още един пропуск за домакините в 7-та минута. Той получи подаване от Васил Шопов, но стреля всрани от вратата.

Съдията отсъди засада впоследствие, но повторенията показаха, че ситуацията е много тънка и най-вероятно щеше да се стигне до намеса на ВАР, ако бе паднал гол. 

Поредна атака на Царско село завърши с удар в 9-та минута. Васил Шопов бе в наказателното поле и стреля, но шутът му рикошира и излезе в ъглов удар. След първите 10 минути Ботев определено не се чувства комфортно и допуска доста грешки. 

Царско село продължи да настоява повече и Петър Атанасов стреля от дистанция в 22-та минута. Крилото на домакините не можа да намери топката по най-добрия начин и шутът му премина далеч встрани от целта. 

Футболистите на Антони Здравков организираха добра атака в 25-та минута. В основата бе Петър Атамнасов, който измина значителна дистанция с топка в крака. Последва пас към дясното крило и центриране, което обаче не бе засечено от нито един играч в наказателното поле. 

Васил Шопов бе в основата на добра атака за Царско село отдясно. Той финтира бранител в наказателното поле и подаде към дузпата по земя.

Отново обаче нямаше човек, който да засече паса и не се стигна до удар към вратата на Аргилашки. В ответната атака Реда Рабей стреля опасно за Ботев Пловдив, но над вратата на домакините. 

Дилан Мартенс опита късмета си с изстрел от далечно разстояние в 40-та минута. Дистанцията бе твърде голяма и Янко Георгиев спаси.  Така почивката дойде при резултат 0:0.

След паузата наставникът на гостите Аздурин Валентич опита да промени ситуацията с няколко промени и в 50-ата минута Виктор Генев засече с глава центриране на Неделев, но в аут.

В 58-ата минута Петър Атанасов изпълни пряк свободен удар от границите на пеналтерията, но мерникът му изневери с няколко сантиметра.

Последва добра комбинация между Току и Рабей, ала волето на последния не бе точно, а в 72-ата минута Маркиньос стреля от дистанция, с което обаче не затрудни Георгиев.

В заключителните минути на срещата, играна под почти непрестанен дъжд, именно Маркиньос бе на два пъти много близо до попадение, но се размина, така че двубоят приключи без победител.

В следващия кръг Царско село гостува на Берое, докато Ботев (Пловдив) е домакин на Арда (Кърджали).

Стартови състави:

Царско село: Георгиев, Бандаловски, Стеванович, Балтанов, Атанасов, Василев, Колев, Александров, Коуку, Нганиони, Шопов

Ботев (Пд): Аргилашки, Конате, Генев, Мартенс, Неделев, Току, Минков, Супрайен, Бароан, Рабей, Янсон

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки