В ИТАЛИЯ: ЦСКА хареса юноша на Интер

Вижте кой може да се превърне в седмия италианец на „Армията“

В ИТАЛИЯ: ЦСКА хареса юноша на Интер

ЦСКА проявява сериозен интерес към 28-годишния халф на Монца Марко Фосати. За това информира италианският tuttob.com.

Футболистът може да действа както като опорен полузащитник, така и като разиграващ такъв.

Ако се стигне до преминаването му на "Българска армия", то сделката ще бъде част от трансфера на Валентин Антов в Монца.

За правата на своя юноша ЦСКА ще получи италианския халф, определена трансферна сума и процент от бъдещ трансфер на родния национал.

Марко Фосати е роден на 5 октомври 1992 г. и има във визитката си един сезон в Серия А. Записва 17 участия за Верона в италианския елит през сезон 2017/18, а през следващата кампания облича екипа на Монца. Изкара тази пролет под наем в Хайдук Сплит, където изигра 15 мача и се отчете с една асистенция.

Участва в 34 двубоя на юношеските гарнитури на Италия. Връхната точка в кариерата му досега е в самото й начало. През лятото на 2010-а преминава от школата на Интер в тази на Милан, като росонерите вадят баснословните за футболист без нито един мач в мъжкия футбол 4 милиона евро.

Фосати не оправдава доверието и така и не записва нито едно участие за първия състав на Милан. Отдаван е под наем на Латина, Асколи, Бари и Перуджа преди в началото на сезон 2015/16 да премине със свободен трансфер в Каляри.

През сезон 2016/17 пак е пратен под наем, този път във Верона. Прекарва и следващата кампания в тима, записвайки дебюта си в Серия А. През сезон 2019/20 помага на Монца да се изкачи от третото във второто ниво на италианския футбол.

Фосати ще бъде седмият италиански играч в историята на ЦСКА, ако се стигне до преминаването му на "Българска армия". Никой от предшествениците му не се е превръщал в основен играч на тима, като нито един от тях не е оставал повече от една календарна година в Борисовата година.

Последният футболист от Апенините, който носи червената фланелка, бе Стефано Белтраме. Той е и италианецът с най-много мачове - 31 във всички турнири. Офанзивният халф пристигна на "Армията" в средата на сезон 2019/20 от втория отбор на Ювентус, но не се представи на ниво. През тази зима премина в португалския Маритимо, като впоследствие претърпя контузия и е изиграл само 3 мача за тима досега.

Италианецът с най-много голове за ЦСКА е Джузепе Акуаро с 5 попадения. 2 от тях са срещу ТНС в плейофите за влизане в групите на Лига Европа през сезон 2010/11. Това е и кампанията, белязана от италианска инвазия на "Армията". Освен Акуаро, който е централен защитник, в състава на ЦСКА бяха привлечени Кристиан Тибони, Марко Еспозито и Фабрицио Грило. Никой от тях не записа повече от 7 мача.

През лятото на 2019-а на "Армията" с големи надежди пристигна бившият футболист на Уотфорд, Бирмингам и Мидълзбро Диего Фабрини. Обяви, че изпитва проблеми с адаптацията и премина в Динамо Букурещ едва два месеца след присъединяването си към ЦСКА. Като цяло италианците се провалят на "Армията".

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки