Арда чака бразилец, в Кърджали спокойни - скачат за победа срещу Локо Сф

Вижте какво заявиха треньорите на двата отбора преди днешния сблъсък

Арда чака бразилец, в Кърджали спокойни - скачат за победа срещу Локо Сф

Бразилски атакуващ халф може да подсили Арда (Кърджали).

Старши треньорът Николай Киров е набелязал въпросния играч от предложените му от мениджъри варианти за засилване на конкуренцията в средата на терена.

Засега името на футболиста се пази в тайна, както и отборът, от който идва. Надеждата на Белия е, че до края на трансферния прозорец сделката ще се случи. Уточняват се детайли около пристигането му в България.

С привличането на въпросния южноамерикански халф най-вероятно ще бъде сложен край на лятната селекция. В Арда вече има един бразилски играч - Жуниньо. Той започна добре при кърджалийци, но контузия в началото на пролетния дял го извади за дълго от строя, пише „Тема спорт“ и отчита, че новите ръководители в Кърджали пазят пълно мълчание.  Както е известно, клубът обяви двама нови шефове. Петър Петров стана изпълнителен директор, заменяйки на поста Петър Пешев, а бившият национал Ивайло Петков ще е спортен директор. Засега и двамата отказват коментар. Петков е споделил, че иска първо да се запознае с обстановката и да навлезе в детайли в работата си.

"На този етап Петров няма да говори. Ако има изявление, ще го публикуваме в сайта", споделиха от клуба.

Третият нов член на УС е Ерай Салиф, който сменя Иван Георгиев. Следващата  седмица ще бъдат обявени и членовете на Надзорния съвет. Той ще бъде сформиран от бизнесмени и спортни деятели от Кърджали и региона. През идните дни предстои вписване на всички промени.

Старши треньорът Николай Киров-Белия пък сподели, че играчите са спокойни въпреки ръководните промени. Специалистът е категоричен, че нищо в отбора не се е променило и продължава постарому с нужната сигурност. Той коментира и днешния съперник – Локомотив София. Домакинството е първо за сезона за сините, след като предишните две - с ЦСКА и Лудогорец бяха отложени.

"Отнасяме се с респект и уважение към всеки съперник. Наблюдавахме играта на Локо София в мачовете от началото на сезона. Имат своите силни страни, трябва да се справим с тях. Дано успеем да им намерим слабите и се възползвахме от тях. Относно промените в клуба това са неща, които стават над нашето ниво, така че няма смисъл да ги коментираме. Играчите са спокойни. Сигурността, която имаше досега, продължава", категоричен бе Белия.


В групата ще попадне централният защитник Алекс Петков. Той дълго време се възстановяваше от контузия. Малко е вероятно обаче да започне сред титулярите. Сред 18-те ще е и другият, който отсъстваше заради травма, Светослав Ковачев.

"Хубавото е, че нямаме наказани. Има дребни болежки, но всичко е наред, няма място за притеснение", сподели Киров, докато наставникът на Локомотив (София) Иван Колев заяви, че тимът му гостува на Арда в неприятен момент - след поражение на съперника в предишния кръг (б.р. - 0:1 от Царско село).

"Така се получава, че не уцелваме момента със съперниците. Такава ни е програмата. В предишния кръг Лудогорец бе загубил от Малмьо и се хвърли много здраво срещу нас. Преди това ЦСКА 1948 Сф бе паднал с 0:3 от Лудогорец и ни направи равен. Сега Арда влиза в мача след поражение от Царско село. Знаем силата на съперника. Чака ни поредният труден двубой. Вярвам, че момчетата ще се отнесат с нужната отговорност. Влизаме здраво в срещата и каквото стане", коментира Колев.

Добрата новина за специалиста е, че няма проблеми с контузени и наказани играчи и ще може да заложи на най-доброто, с което разполага. При загубата в Разград с 0:5 Локо се представи много под нивото си. Очаква се Колев да направи някои рокади по състава спрямо поражението от Лудогорец.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки