Арда чака бразилец, в Кърджали спокойни - скачат за победа срещу Локо Сф

Вижте какво заявиха треньорите на двата отбора преди днешния сблъсък

Арда чака бразилец, в Кърджали спокойни - скачат за победа срещу Локо Сф

Бразилски атакуващ халф може да подсили Арда (Кърджали).

Старши треньорът Николай Киров е набелязал въпросния играч от предложените му от мениджъри варианти за засилване на конкуренцията в средата на терена.

Засега името на футболиста се пази в тайна, както и отборът, от който идва. Надеждата на Белия е, че до края на трансферния прозорец сделката ще се случи. Уточняват се детайли около пристигането му в България.

С привличането на въпросния южноамерикански халф най-вероятно ще бъде сложен край на лятната селекция. В Арда вече има един бразилски играч - Жуниньо. Той започна добре при кърджалийци, но контузия в началото на пролетния дял го извади за дълго от строя, пише „Тема спорт“ и отчита, че новите ръководители в Кърджали пазят пълно мълчание.  Както е известно, клубът обяви двама нови шефове. Петър Петров стана изпълнителен директор, заменяйки на поста Петър Пешев, а бившият национал Ивайло Петков ще е спортен директор. Засега и двамата отказват коментар. Петков е споделил, че иска първо да се запознае с обстановката и да навлезе в детайли в работата си.

"На този етап Петров няма да говори. Ако има изявление, ще го публикуваме в сайта", споделиха от клуба.

Третият нов член на УС е Ерай Салиф, който сменя Иван Георгиев. Следващата  седмица ще бъдат обявени и членовете на Надзорния съвет. Той ще бъде сформиран от бизнесмени и спортни деятели от Кърджали и региона. През идните дни предстои вписване на всички промени.

Старши треньорът Николай Киров-Белия пък сподели, че играчите са спокойни въпреки ръководните промени. Специалистът е категоричен, че нищо в отбора не се е променило и продължава постарому с нужната сигурност. Той коментира и днешния съперник – Локомотив София. Домакинството е първо за сезона за сините, след като предишните две - с ЦСКА и Лудогорец бяха отложени.

"Отнасяме се с респект и уважение към всеки съперник. Наблюдавахме играта на Локо София в мачовете от началото на сезона. Имат своите силни страни, трябва да се справим с тях. Дано успеем да им намерим слабите и се възползвахме от тях. Относно промените в клуба това са неща, които стават над нашето ниво, така че няма смисъл да ги коментираме. Играчите са спокойни. Сигурността, която имаше досега, продължава", категоричен бе Белия.


В групата ще попадне централният защитник Алекс Петков. Той дълго време се възстановяваше от контузия. Малко е вероятно обаче да започне сред титулярите. Сред 18-те ще е и другият, който отсъстваше заради травма, Светослав Ковачев.

"Хубавото е, че нямаме наказани. Има дребни болежки, но всичко е наред, няма място за притеснение", сподели Киров, докато наставникът на Локомотив (София) Иван Колев заяви, че тимът му гостува на Арда в неприятен момент - след поражение на съперника в предишния кръг (б.р. - 0:1 от Царско село).

"Така се получава, че не уцелваме момента със съперниците. Такава ни е програмата. В предишния кръг Лудогорец бе загубил от Малмьо и се хвърли много здраво срещу нас. Преди това ЦСКА 1948 Сф бе паднал с 0:3 от Лудогорец и ни направи равен. Сега Арда влиза в мача след поражение от Царско село. Знаем силата на съперника. Чака ни поредният труден двубой. Вярвам, че момчетата ще се отнесат с нужната отговорност. Влизаме здраво в срещата и каквото стане", коментира Колев.

Добрата новина за специалиста е, че няма проблеми с контузени и наказани играчи и ще може да заложи на най-доброто, с което разполага. При загубата в Разград с 0:5 Локо се представи много под нивото си. Очаква се Колев да направи някои рокади по състава спрямо поражението от Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки