Аржентинско дуо обърна Верона за втора победа на Интер в Калчото (ВИДЕО)

Лаутаро Мартинез и Хоакин Кореа собственоръчно победиха веронци

Аржентинско дуо обърна Верона за втора победа на Интер в Калчото (ВИДЕО)

 Отборът на Интер постигна впечатляващ обрат като гост на Верона и го победи с резултат 3:1 в двубой от втория кръг на италианската Серия А. Иван Илич откри резултата в 15-ата, но Лаутаро Мартинес изравни в 47-ата минута. Новата звезда на "нерадзурите" Хоакин Кореа обаче се появи от скамейката и отбеляза още две попадния в 83-ата минута и 94-ата минута, с което донесе успеха за своя тим.

„Нерадзурите“ стартираха по-силно двубоя и имаха контролираха събитията на терена в първите десетина минути, но опасности пред двете врати липсваха.

Първата пои-интересна ситуация дойде в 12-ата минута, когато Иван Перишич проби по фланга, след което топката попадна в завърналия се в стартовия състав Лаутаро Мартинес, който стреля от малък ъгъл, но вратарят на Лоренцо Монтипо спаси.

Само три минути след това обаче Верона поведе в резултата след грешка на стража Самир Ханданович. Капитанът на „нерадзурите“ подаде много лошо към Марсело Брозович, а Иван Илич успя да открадна топката и се озова сам срещу вратаря, като елегантно го прехвърли и даде аванс на домакините.Попадението даде импулс в играта на домакините, а в 22-ата минута Давиде Фараони стреля, но над вратата.

Постепенно Интер се окупити и съумя да погледне по-смело в преди позиции. 

Чак в края на първата част те имаха шанс да изравнят. Лаутаро Мартинес сви добре топката и шутира звън наказателното поле, но над вратата.

Само две минути след началото на втората част обаче "нерадзурите" успяха да изравнят. Иван Першич изпълни дълъг тъч в наказателното поле, където Еди Джеко успя да отклони с глава, а Лаутаро беше оставен непокрит и съумя да засече с глава във вратата на Монтипо - 1:1.

Домакините можеха бързо да отговорят, но удар с глава на Фараони бе отклонен от Джеко, който показа добра игра и в защита.

В 55-ата минута Интер беше близо до пълния обрат. Джеко изведе с глава Лаутаро, но този път обаче аржентинецът стреля над вратата.

След час игра гостите поискаха дузпа, след като Мартинес падна в наказателното поле след съприкосновение с Хонгла, но след проверка със състемата ВАР, наказателен удар не бе отсъден.  

Интер обаче беше много по-опасен през втората част и притисна домакините в тяхната половина. 

В 75-ата минута на терена се появи новото попълнение на Интер Хоакин Кореа, който се превърна в герой за своя тим.

Именно той, в 83-ата минута, донесе пълния обрат за „нерадзурите“. Отлично подаване на влезлия като резерва Артуро Видал изведе Дармиан отдясно. Бранителят центрира и Кореа се извиси и с глава насочи топката по невероятен начин, като не остави шансове на Монтипо. Така аржентинецът се разписа само осем минути след дебюта за новия си тим.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки